"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bozan: “İlçemizi tanıtmak istiyoruz”

  • 16 Mayıs 2022
Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
İLHAMİ BOZAN:
Yol çalışmaları yaptık, 130.000 metrekare kilit parke taş döşedik, beş kilometre asfalt döktük, 100 kilometre stabilize yol çalışması gerçekleştirdik. Ömrünü tamamlayan araçları hurdaya ayırdık, yeni araçlar aldık. Kapalı pazaryerini hizmete sunduk. 60.000 metrekarelik alan üzerine Halk Yaşam Parkı yaptık, mahallelere Halk Evi açtık ve parklar inşa ettik. 3.000 aileye ulaştık, 1.500 aileye gıda kolisi dağıttık, 1.500 aileye nakdi yardımla eğitim yardımında bulunduk. Pandemi süresince esnafa nakdi destek verdik, vatandaşlara maske ve dezenfektan dağıttık. Kültür şenlikleri ve millî bayramlarda etkinlikler düzenledik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
İLHAMİ BOZAN:
“Yaşlı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi” ve “Gençlik Merkezi” yapacağız. “Halk Market” açacağız. Kadınları istihdama yönlendireceğiz. Kamulaştırma çalışmalarını tamamlayıp sosyal tesis inşa edeceğiz. Sosyal ve kültürel faaliyetleri artıracağız. İlçemizin tanıtımına ağırlık vereceğiz. Belediyemizin araç filosunu genişleteceğiz. Yol çalışmalarını tamamlayacağız, 200.000 metrekare kilit parke taş döşeyeceğiz, asfaltlama yapacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
İLHAMİ BOZAN
: İlçeler arasında sınır uyuşmazlığı mevcut. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ait işler düzenli bir şekilde yürütülemiyor. İlçe belediyelerinden kesilen paylar nedeniyle yeterli hizmet üretilemiyor. Kamu kurumlarının il koordinasyon toplantıları iktidar partisinin toplantısına dönüşüyor. Kamu kurum ve kuruluşları iktidar partisinin sözcüsü gibi davranıyor. Düzenlemek istediğimiz kültürel ve sosyal etkinliklerle ilgili engellemelerle karşılaşıyoruz. Sanayi sitesi yapımı engelleniyor. Hazine arazilerinin kullanımı ve kamulaştırılması sürecinde de engellemeler söz konusu.


Önerilen Haberler