"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bulut: “Ekoturizmi geliştirmeyi amaçlıyoruz”

  • 16 Mayıs 2022
Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
TURHAN BULUT:
İlçemiz, 11 Kasım 2021’de Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından doğalgaz dağıtım lisansı kapsamına alındı. Bu lisansla doğalgaz projemiz resmiyet kazandı. 2022 yılında doğalgaz arzı sağlanacak. İlçemizi doğalgazla buluşturacağımız için duyduğumuz sevinci siz değerli okurlarla paylaşıyorum.

Konak Köyü Cazlar mevkisinde yer alan, muhtarlık tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne devredilen 28 dönümlük alanda Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü Projesi’nin hayata geçirilmesi için 13 Mayıs 2016 tarihinde belediyemiz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü ve İzzet Baysal Vakfı arasında protokol imzalandı. 12.500 metrekare kapalı alandaki kampüs tamamlandı. Kampüs 14 Mayıs 2022 tarihinde İzzet Baysal Üniversitesi’ne devredildi. Öğrenciler, yeni eğitim-öğretim dönemine, çağdaş, bilimsel, teorik ve uygulamalı eğitimlerine yeni kampüste başlayacak. İzzet Baysal Vakfı kurucusu Sayın İzzet Baysal’ı bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Sayın Ahmet Baysal’a ve İzzet Baysal Vakfı’nın mütevelli heyetine teşekkür ediyoruz. Kampüsün öğrencilere ve Mengen’e hayırlı olmasını dilerim.

Pandemi döneminde vatandaşlara destek olduk. Belediyemizin tüm imkânlarını seferber ederek dezenfekte ve temizlik çalışmaları yaptık. Çocuklar için “Corona ve Yaşam” temalı ödüllü resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenledik. Çocukların eserleri personelimiz tarafından evlerinden alındı, yarışma sonucunda dereceye giren öğrenciler telekonferans yöntemiyle tebrik edildi. Çocukları mutlu etmek, sosyalleşmelerine destek olmak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla “Gezen Sinema”yı ve çeşitli tiyatro oyunlarını ilçemize getirdik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
TURHAN BULUT:
34 yıldır düzenlediğimiz Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’nin çıtasını her yıl yükseltmek ve geniş kitlelere duyurmak istiyoruz. Ekoturizmi geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
TURHAN BULUT:
İller Bankası’ndan kredi taleplerimiz son iki yılda karşılıksız kaldı. Altgeçitle ilgili projemiz yatırım programına alınmasına rağmen gerçekleştirilmedi. Projemizin yerine hiç kullanılmayan yaya üstgeçidi yapıldı. Bu projemizin engellendiğini kamuoyu da biliyor. Sanayi Sitesi’ndeki asfalt yol projesi başladıktan üç saat sonra iptal edildi. Engellemelere rağmen vatandaşlara verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz.


Önerilen Haberler