"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Çebi: “Kentsel dönüşüm projelerini tamamlayacağız”

  • 16 Mayıs 2022
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi Belediye Gazetesi’ne düşüncelerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
KEMAL ÇEBİ:
Geleceğe güvenle bakabilen, mutlu insanların yaşadığı modern ve yaşanabilir ilçe olma, Küçükçekmece için gerçek bir vizyon tanımıdır. Farklılıkları zenginlik kabul ederek, beraber yaşama kültürünün içselleştiği bir ilçeye olmayı hedefliyoruz. Vatandaşların yaşam tarzına, değerlerine, kimliklerine saygı duyan, kimseyi ötekileştirmeyen, hoşgörülü bir yönetim anlayışıyla çalışıyoruz.

İlçemizdeki her vatandaşa ulaşmaya, vatandaşların ihtiyaçlarına göre hizmet üretmeye devam ediyoruz. Kadınlara, çocuklara, gençlere, ihtiyaç sahibi vatandaşlarla özel gereksinimli vatandaşlara öncelik tanıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü hiç durmadan çalıştı. Aşevinde pişirilen yemekler Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaştırılıyor, ailelere düzenli olarak kuru gıda yardımı da yapılıyor. Cenazesi olan vatandaşlar için taziye yemeği hazırlanıyor. Ramazan ayı boyunca iftarlık dağıtımı yapılıyor. Dayanışmayı büyütmek için “İhtiyacın Yoksa Paylaş” sloganıyla bir kampanya başlattık.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne getirilen, hiç kullanılmamış ya da az kullanılmış eşyalar yıkanıp ütüleniyor, kadın, erkek ve çocuklar için hazırlanan mağazada yerini alıyor. Mağazaya gelen ihtiyaç sahibi vatandaşlar beğendiği eşyayı alıyor. Ev eşyası ve beyaz eşya desteğine de devam ediyoruz. Aralık ayında Gıda Bankası uygulamasına başladık, yardımsever vatandaşların desteğiyle yolumuza devam ediyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, giysi, temizlik, yakacak ve hijyen ürünleri ulaştırılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün mevsim şartlarına bağlı olarak ilçe genelinde sürdürdüğü ağaç budama çalışmalarından elde edilen ağaç dallarını da yakacak olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz. “Hijyenik Ped Lüks Değil, Temel İhtiyaçtır” sloganıyla ses getiren bir kampanyaya imza attık. Son günlerde fiyatı oldukça artan hijyenik pedler Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün belirlediği ihtiyaç sahibi kadınlara ücretsiz veriliyor.

İlçemizde gündüz çocuk bakımevi yoktu. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her mahalleye gündüz çocuk bakımevi açmak için çalışmaya başladık. Şu anda yedi tane gündüz çocuk bakımevi ilçemizdeki çocuklara hizmet veriyor. Halkalı, İstasyon, Fatih, Kanarya, Tevfikbey, Yenimahalle ve İnönü Mahalleleri’ndeki gündüz çocuk bakımevleri, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde 3-5 yaş arası çocuklar için hizmet veriyor. Kuşlu Çocuk Kütüphanesi’ni ilçemize kazandırdık. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kütüphaneye gelen çocuklar hem kitap okuyor hem de ödünç kitap alabiliyor. İlçemizdeki yedi tane Bilgi Evi’nde ve Çocuk Üniversitesi’nde çocuklara eğitim desteği veriliyor. Espor Merkezi’ni hayata geçirdik. Gençler, merkezde aldıkları eğitimle turnuvalara katılacak, ülkemizi uluslararası arenada temsil edebilecek. Gençlerin ailelerini de unutmadık. Ailelerin de eğitim almasına fırsat tanıyan merkezde gençler, psikolog ve diyetisyenlerle görüşme imkânı da buluyor. Halkalı Merkez Mahallesi’nde inşaatı devam eden “Gençlik Merkezi” kısa sürede tamamlanacak. Bu sayede gençler spor ve eğitim faaliyetlerinden ücretsiz faydalanabilecek. Mehmet Akif Mahallesi’nde yeni bir spor salonunun yapımına başladık. Spor salonu tamamlandığında 840 genç aynı anda hizmet alabilecek. Küçükçekmece Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’yle gençlerin kişisel gelişimine ve mesleki yetkinlik kazanmalarına yardımcı oluyoruz.  Gençler için ücretsiz olarak dijital pazarlama ve sosyal medya, mobil oyun geliştirme, büyük veri ve iş analitiği, yapay zekâ ve derin öğrenme eğitim programları düzenliyoruz. Güzel Sanatlar Akademisi’yle Müzik Akademisi’nde birçok alanda eğitimler veriyoruz, yeni yeteneklere ve gençlere fırsat tanıyoruz.

İlçemizin daha fazla betona değil, yeşil alana ihtiyacı var. Bu nedenle ilçemize yeni parklar ve spor alanları kazandırdık. Atıl durumdaki 16 alana park yaptık. 20 parkı yeniledik. İlçemizin birçok noktasına ağaç ve mevsimlik çiçek ekiyoruz. Mevsimlik çiçeklerin çoğunu kendi seramızda yetiştiriyoruz. Parklara ve ilçemizin bazı noktalarına yerleştirdiğimiz oturma gruplarıyla bankları da kendi atölyelerimizde üretiyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
KEMAL ÇEBİ:
Her mahallenin farklı ihtiyaçları var, bu ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her mahalleye gündüz çocuk bakımevi açma sözümün arkasındayım, bu kapsamda çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Küçükçekmece’nin daha fazla betona ihtiyacı yok, yeşil alana ve spor alanlarına ihtiyacı var. Parkların ve spor alanlarının sayısını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve geldiğimizde ilçemizde üç kütüphane vardı, bu sayıyı altıya yükselttik, ama tabii ki yetmez, yeni kütüphaneler açmak için ekip arkadaşlarım gerekli çalışmaları yapıyor.  Küçükçekmece birinci derece deprem bölgesiyle ikinci derece deprem bölgesi içinde yer alıyor. Bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Kanarya Mahallesi’nde kentsel dönüşümü projesine başladık. Önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm projesini tamamlayarak vatandaşları yeni evleriyle buluşturacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
KEMAL ÇEBİ:
Kayda değer bir engellemeyle karşılaşmadık. Küçükçekmece’nin ve İstanbul’un yıllardır göz ardı edilen ihtiyaçlarını karşılamak, modern ve dinamik dünya kentleri gibi olmak için çalışıyoruz. Dünyadaki yenilikleri takip ediyoruz. Kadınların, çocukların ve gençlerin hayallerini gerçekleştiriyoruz, taleplerini dikkate alıyoruz. Bu anlayışımızda ısrarcı olacağız. İstanbul’un geleceğini bu şekilde kurtaracağımıza inanıyorum.


Önerilen Haberler