"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Codar: “Projelerimizin hepsini tamamlayacağız”

  • 16 Mayıs 2022
Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ÖMER CODAR:
Çayıralan Emekçi Kadınlar Şirketi kurduk, kadınların ürettiği yöresel ve organik ürünleri tüketiciyle buluşturduk. Şirket sayesinde 30 kişi istihdam ettik. Kadınlar için kafeterya açtık.

Pandemi sürecinde vatandaşlara destek olduk, maske dağıttık, resmî kurumları, ibadethaneleri, okulları, araçları periyodik olarak dezenfekte ettik. Bir yıl süreyle ilçemizdeki tüm abonelere içme suyunu ücretsiz verdik. İlçemiz esnafına nakdi yardımda ve gıda yardımında bulunduk. İhtiyaç sahibi ailelere destek (gıda, yakıt ve giyim) olduk.

Çocuklar için beş yeni park ve oyun alanı yaptık. İhtiyaç sahibi çocuklara kıyafet yardımında bulunduk, bayram hediyeleri verdik. İhtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayında yemek yardımı da yaptık. Beş kilometrelik içme suyu hattını ve kanalizasyonu tamamladık. İmara açılan yollarda 50.000 metrekare kilit parke taş kaplaması yaptık. Makine parkını yeniledik. Araç filomuza otobüs, vidanjör, taziye aracı, greyder, çift kabinli pikap kazandırdık. Doğal afet bölgelerine gıda, battaniye, giyecek ve saman yardımında bulunduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ÖMER CODAR
: Cumhuriyet Köyü Projesi’ni hazırladık, projeyi tamamlayacağız. Güneş enerjisi sistemi kuracağız. Sosyal tesisler, halı saha, bungalov evler, mezbaha yapacağız. Cumhuriyet Caddesi’ni düzenleyeceğiz, refüjlere dekoratif aydınlatmalar yerleştireceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ÖMER CODAR:
Yapmayı planladığımız projeler engellendi. Kredi taleplerimiz reddedildi. Her kamu kurumunda engellemeye maruz kaldık.


Önerilen Haberler