"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Doğan: “Belediyemizi daha iyi duruma getireceğiz”

  • 16 Mayıs 2022
Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ERDAL DOĞAN:
2019 yerel seçimlerinden sonra görevi Ak Partili belediye başkanından devraldığımda belediyenin 10 milyon TL’lik borcu vardı, gelir-gider dengesi bozulmuştu, bütçe açık veriyordu. İşçi alacakları, kredi borçları, elektrik faturaları, belediyeye iş yapan ancak parasını alamayan esnaf vardı. İlk sekiz aylık sürede bütçeyi tekrar oluşturmak için çalışmalar yaptık. Borçları vatandaşların sırtına yüklemeden, gereksiz harcamalardan kaçınarak, tasarruf ederek ödemeleri yaptık. Makam aracı almadık. Sekreterim yok. Kapım, vatandaşlara da, personele de açık. Personel maaşlarını düzenli ödemeye başladık, personelin sendikal haklarını almasını sağladık.

Beldemizin cenaze aracına ihtiyacı vardı. İmkânlarımız doğrultusunda son sistemlerle donatılmış yeni bir cenaze nakil aracı aldık. Otobüslerimiz yetersizdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’le bu konuyu görüştüm. İzmir Büyükşehir Belediyesi beldemize bir adet otobüs hediye etti. Beldemizin altyapısı uygun araç ve ekipmanların olmaması nedeniyle uzun yıllardır kontrol edilemiyordu, kısmi bakım ve onarım işlemi yapılabiliyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’yla bu konuyu görüştüm. Kombine kanal temizleme aracı personeliyle birlikte belediyemiz için görevlendirildi, su sistemlerinin kontrolü için bir adet otomobil hediye edildi. Fen İşleri’ndeki damperli kamyonlar artık iş göremez durumda. Damperli yeni kamyon almak için çalışmalarımızı tamamladık. Bu ayın sonunda yeni kamyonu araç filomuza dahil edeceğiz.

Beldemizde içme suyu yetersiz kalıyordu. Bu nedenle içme suyu sondaj çalışmaları yaptık, en az elli yıl yetecek doğal kaynak suyu bulduk, içme suyu sorununu çözüme kavuşturduk.

Belde merkezinin caddeleri ve sokakları bozuktu, beton görünümündeydi. Peyzaj çalışmaları yaptık, caddeleri ve sokakları güzelleştirdik, eski parke taşlarını yeniledik. Çocuklar için parklar yaptık.

Beldemizde ilkokul ve ortaokul seviyesinde iki okul mevcut. Bu okullara köylerden taşımalı olarak gelen çocuklar var. Beldemizle köyler arasındaki yollar bakımsızdı, o yollarda yürümek bile imkânsızdı. Çanakkale İl Özel İdaresi’ne bağlı olan yolları onarmak için resmî yazışmalar yaptık. İl Genel Meclisi’nin eski başkanı Sadık Göğüsgeren’in desteğiyle köy yollarını asfaltladık, ulaşım sorununu çözdük.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ERDAL DOĞAN:
Göreve başladığım günden itibaren ilk hedefim, giderleri azaltarak geliri artırmaktı ve bütçeyi düzenlemekti. Bu hedefimde başarılı olduğuma inanıyorum. Belediyemizi daha iyi duruma getireceğiz. Umurbey, şeftalisiyle, meyve bahçeleriyle ünlü. Meyveleri kurutarak yeni bir sektör oluşturmayı hedefliyoruz. Bu nedenle kurutma tesisi kuracağız. Tesisin makinelerini tedarik etmeye başladık. Beldemizde yaşayan ve beldemizi ziyaret eden vatandaşların mutlu olmasını istiyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ERDAL DOĞAN:
Siyasi engellemelerle karşılaştık. Size unutamadığım bir olay anlatmak istiyorum. Belediye başkanlığı devir teslim töreni esnasında belediyenin önüne elektrik dağıtım şirketinin aracı yanaştı. Ak Partili başkandan görevi devralmamın ilk dakikalarında belediyenin elektrik borcu olduğunu ve elektriği keseceklerini söylediler. O sırada anladım ki, başkanlığım süresince birçok engelle karşılaşacağım.


Önerilen Haberler