“Gelecek İçin Yelken Açıyoruz” Çeşme’de

• 16 Mayıs 2022
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Gelecek İçin Yelken Açıyoruz” ekibiyle birlikte Çeşme’ye vardı.

İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 22 Nisan’da Hopa limanından “Gelecek İçin Yelken Açıyoruz” yolculuğuna çıkan Bear Sailing Yelken Takımı, Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yle birlikte Çeşme’ye ulaştı.  Artvin’in Hopa ilçesinden minimum karbon ayak izi hedefiyle yola çıkan Bear Sailing Yelken Takımı, yolculuğunu hız kesmeden sürdürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da arayarak destek verdiği “Gelecek İçin Yelken Açıyoruz” ekibi, Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yle birlikte yolculuğun 13. gününde İzmir’in Çeşme ilçesine ulaştı. Yelkenliyi, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve Çeşmeli vatandaşlar bando eşliğinde karşıladı. Başkan Utku Gümrükçü, “Ekibe bundan sonraki güzergâh için sıkıntısız bir yolculuk diliyorum,” dedi.