"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Güneş: “Beldemizin altyapısını yeniledik”

  • 16 Mayıs 2022
Akçaray Görümlü Belediye Başkanı Ali Güneş Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ALİ GÜNEŞ:
15 tane “Halk Ekmek” fırını açtık. Yol çalışmaları kapsamında 20.000 metrekare kilit parke taşıyla bordür taşı döşedik. Yol kenarlarına 3.500 metre uzunluğunda perde duvarları yerleştirdik. Mezarlıkları temizledik. Akarçay’a 250 metreküp, Görümlü’ye 250 metreküp içme suyu kapasitesine sahip iki tane su deposu yaptık. Engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanması için kartı düzenledik. Su depolarının ve içme suyu hatlarının bakım/onarım işlemlerini gerçekleştirdik. Beldemizde çöpleri belli bir yerde topladık, alanın etrafına tel çektik.

Akarçay Acıkiraz’a çok amaçlı tesis inşa ettik. Görümlü Becek Yaylası’nda beş ayrı su gözesinden 90’lık kangal borularla ortalama 20 kilometre uzaklıktan yayla suyu getirdik. Beldemizde uygun yerlere 25 kamelya yaptık. Personel limited şirketi kurduk, yılda 20 işçi istihdam ettik. Kâğıt atıkların ve plastiklerin toplanması için beş tane kâğıt toplama kafesiyle 15 tane plastik toplama kafesi yaptırdık. Armutalan Mahallesi’ndeki içme suyu pompasını yeniledik, boruları değiştirdik.

Çiftçilerin kullanması için silajlık mısır ekim makinesiyle biçme makinesi aldık. Pandemi sürecinde 30.000 adet maske dağıttık. Akarçay’da yukarı ve aşağı mezarlıkların olduğu bölgeye çevre duvarı yaptık. 4.000 metrekarelik tarla aldık, aşağı mezarlık alanına dahil ettik. Görümlü’de belediye hizmet binasının çevresine perde duvarı yaptık. Akarçay Armutalan Mahallesi’ndeki Hamza Abdal Türbesi’ni koruma altına aldık. Görümlü’deki bağların ve bahçelerin sulanması için 300’lük borularla 3.000 metre uzaklıktan su getirdik, 1.000 metreküplük havuza ulaştırdık. Yerleşim yerindeki bağlara ve bahçelere 110’luk kangal borularla dağıtım yaptık, 50’lik kangal boruyla suyu vatandaşların bahçelerine bıraktık. Acıkiraz’da içme suyu için 164 metre derinliğinde sondaj kuyusu açtık, suyu depoya kadar ulaştırdık. Sokak köpekleri için barınak yaptık. İçme suyu gözlerini temizledik, drenaj borularını yeniledik. Beldemizin mücavir alan sınırlarında vatandaşların ve hayvancılık yapan çiftçilerin kullanabilmesi için uygun yerlere tekneli çeşme yaptırdık.

Beldemizde ilaçlama yaptık. Vatandaşlara toplamda iki defa gıda paketi yardımında bulunduk. Büyük Yayla’ya yaz sezonlarında 165 ailenin kullanacağı 4.500 metre uzunluğunda 100’lük, 200’lük ve 150’lik borular döşedik, kanalizasyon çalışmasını tamamladık. Armutalan Mahallesi’nin kanalizasyon işlemlerini tamamladık. Akarçay’da misafirhane, garaj ve işyeri için bina yaptırdık. Bu bina sekiz adet dubleks, 16 adet 1+1  daire yer alıyor. 2886 sayılı İhale Kanunu’na göre satış yapıldı, beş adet dubleks ve dokuz adet 1+1 daire satıldı. Akarçay Şehit Turan Yıldız Y.İ.B.O’daki binaların çatılarını yeniledik, iç/dış cephe boyası yaptık, ihtiyaca göre fayans döşedik. Belediye meclisimizin aldığı karara istinaden çıkarılan yönetmelik gereği vatandaşların dilekçelerine istinaden iki adet ticari taksi plakasını vatandaşlara verdik. Akarçay’daki ve Görümlü’deki kabristanlara cenaze namazı ve kaldırma yeri yaptık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ALİ GÜNEŞ:
Akarçay’a belediye hizmet binasıyla 10 işyerinin yer alacağı çok amaçlı merkez yapacağız. Bakımevi ve aşevi açacağız. Beldemizin altyapısı eski olduğu için İller Bankası’na başvurduk, su ve kanalizasyon altyapısını yenileyeceğiz. Görümlü’ye arıtma tesisi ve halı saha yapacağız. Güneş paneli projemizi hayata geçireceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ALİ GÜNEŞ:
Siyasi engellemeyle karşılaşmadık.


Önerilen Haberler