Karşıyaka Belediyesi Anneler Günü’nde Zübeyde Hanım’ı andı

• 16 Mayıs 2022

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, Anneler Günü’nde Karşıyaka’daki kabri başında anıldı. Törende konuşan Başkan Tunç Soyer, “Annelerimizin, yüreğinde annelik duygusu yaşayan tüm kadınların ve hayatını kaybetmiş tüm annelerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Biz, annelerin gözlerindeki ışık, içlerindeki heyecan hiç sönmeyen evlatlar yetiştirebilmesi için çalışıyoruz,” dedi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, “Zübeyde Anne’ye bu ülkenin saygısı ve minneti vardır. Bir annenin yetiştirdiği ve insanlığa armağan ettiği bir büyük devrimci evlatla dünyayı nasıl değiştirebildiğinin en nadide örneği olduğu içindir bu saygı, vefa ve minnet. Bütün annelerimizin önünde saygıyla, sevgiyle eğiliyorum,” dedi.