Karşıyaka Çarşı haftanın altı günü temizleniyor

• 16 Mayıs 2022
Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kadın çalışanlar, ilçenin en yoğun bölgelerinden biri olan Karşıyaka Çarşı’yı haftanın altı günü temizliyor.

Sabah erken saatlerde işe başlayarak akşama kadar çarşının her noktasını köşe bucak temizleyen Tuğba Savcı, Sakine Dalkılıç ve Sebahat Terlemez, karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen özveriyle yaptıkları çalışmaları Gazete Karşıyaka’ya anlattı. Tuğba Savcı, “Karşıyaka Belediyesi’nde sekiz yıldır görev yapıyorum. Temizlik İşleri Müdürlüğü kadrosunda hizmet veriyorum. Sabah erken saatlerde başlayarak, çarşı merkez diye tabir ettiğimiz bölgede çalışıyorum. Benim görev bölgemden günde binlerce insan geçiyor. Çarşı esnafıyla aramız çok iyi, bize kibar davranıyorlar. Ancak dışarıdan gelen insanlardan ve çarşıda yaşayanlardan sakinlerden bizi küçümseyenler oluyor. Biz, onların temizliği ve hijyeni için emek veriyoruz,” dedi. Sakine Dalkılıç, “Ben de sekiz yıldır Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevliyim. Ekstra görevlendirmeler dışında görev alanım hiç değişmedi. Sabah yedide işe başlıyorum. Şükürler olsun ki, bir gün bile yaptığım işten sıkılmadım, işimi her gün gururla yapıyorum. İZBAN istasyonu ve Karşıyaka iskele arasında kalan sağ taraftaki tüm sokakların temizliğini yapıyorum,” diyerek duygularını aktardı.