"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kayalar: “İlçemizi turizm merkezi yapmayı hedefliyoruz”

  • 16 Mayıs 2022
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MUSTAFA KAYALAR:
Pandemi döneminde vatandaşların yanında olduk. 1 milyondan fazla ücretsiz maske dağıttık. 35 tane el dezenfekte ünitesi ve altı tane dezenfeksiyon tüneli imal ettik, vatandaşların virüsten korunmasını sağladık. 44 mahallede 250.000 litre dezenfektan kullandık, ilçemizi sterilize ettik.

Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler daha yeşil bir Menderes için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ilçemize 30 yeni park ve 15 yeşil alan kazandırdık, 17 parkı yeniledik. İlçemizdeki farklı noktalara 2.500 zeytin ağacı diktik.

Yol yapım ve onarım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde 115.400 ton sıcak asfalt, 383.000 metrekare kilit parke, 102.080 metrekare bordür ve 423 kilometrelik stabilize çalışmalarını tamamladı. Üreten ve gelişen Menderes anlayışıyla üreticilerin yanlarında olduk, 154 kilometre üretim yolunu çiftçilerin hizmetine açtık.

Sosyal belediyecilik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çocuklara kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk. “Kitap Bankası” projemizi hayata geçirdik, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına test kitabı ulaştırmak amacıyla köprü görevi gördük.

Engelli vatandaşların huzuru ve güvenliği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemize akülü şarj istasyonu kazandırdık, engelli çocuklar için oyun parkı yaptık, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye hediye ettik.

Kadınların kanuni haklarından haberdar olması ve destek alması için Kadın Dayanışma Merkezi’ni açtık. Avukat, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve tercümandan oluşan ekibimizle kadınlara ücretsiz hizmet veriyoruz.

İhtiyaç sahibi ailelere destek oluyoruz. Giyim Bankası’na bağışlanan sıfır ve ikinci el kıyafetler ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından belli bir puan karşılığında alınabiliyor. 10.584 ihtiyaç sahibi aileye ayni ve nakdi yardımda bulunduk.

İlçemizdeki cemevi sorununu çözdük. Alevi vatandaşları için cemevi yapılması amacıyla gerekli tüm protokolleri tamamladık. İlçemizin adını ulusal/uluslararası platformda duyurmak amacıyla festivaller düzenledik, fuarlara katıldık, Gümüldür mandalinasına coğrafi tescil aldık. Efemçukuru üzümü için de çalışmalarımız devam ediyor. Kooperatiflere desteğimiz sürüyor. İlçemizdeki kadın kooperatiflerine destek oluyoruz, ilçemizin tanıtımına da katkıda bulunuyoruz.

Soğuk kış günlerinde vatandaşlara ücretsiz çorba ikramında bulunduk. Sokak hayvanları için mamatikler ve sumatikler oluşturduk. Yerli/yabancı turistlerin hem ekonomik hem de keyifli bir tatil geçirmesi için 43 kilometrelik sahile beş yeni sosyal tesis yaptık.

Vatandaşların yönetimde söz sahibi olması için ilçemizde ilk kez kent konseyi kurduk, Muhtarlar Masası’nı hayata geçirdik.  İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Görece’de kreş açtık. İlçemizin bir eksiğini daha gidererek morg yaptık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MUSTAFA KAYALAR:
İlçemizin turizm merkezi olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kapsamda Gümüldür’le Özdere arasında sahil projesini hayata geçireceğiz. İlçemize üç yeni halı saha kazandıracağız. Çalışan kadınların çocukları için kreş yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle beş projeyi hayata geçireceğiz. Meydan projesi kapsamında kaldırımları düzenleyeceğiz, aydınlatma ve yol çalışmaları yapacağız. Böylece ilçemizin çehresini değiştireceğiz. Görece’ye rekreasyon alanı kazandıracağız. 80 dönümlük alanda yürüyüş yolu, tiyatro, oyun ve spor alanları, kafeteryalar yer alacak. Tekeli bölgesindeki 35 dönümlük alanda “Tekeli Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi” kuracağız. Tesis sayesinde çiftçiler ve üreticiler rahat bir nefes alacak. Özdere’deki Gençlik Kamp Merkezi’ni tamamlayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ilçemize bisiklet yolu yapacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MUSTAFA KAYALAR:
16 tahsis işlemiyle ilgili yaptığımız başvurular bakanlıklara bağlı müdürlükler tarafından onaylanmadı. Olimpik yüzme havuzu, sosyal tesisler, kreş, mesire alanları ve spor tesisleri kurmak için tahsisini istediğimiz alanlar da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’yle Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlar tarafından onaylanmadı


Önerilen Haberler