"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Köse: “Vatandaş odaklı belediyeciliği ön planda tutuyoruz”

  • 16 Mayıs 2022
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ELİF KÖSE:
Safranbolu için gece-gündüz demeden çalıştığımız üç yılı geride bıraktık. Kendimize “Büyük Belediye Ailesi” diyoruz. Bu bakış açısıyla sunduğumuz her hizmetin sonunda mutluluk duyuyoruz.

Sosyal belediyecilikle vatandaş odaklı belediyeciliği her daim ön planda tuttuk. İhtiyaç sahibi çocuklar için 1.000 litre Halk Süt dağıttık. İhtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması için Hayır Çarşısı’nı düzenledik, çarşıya “Sosyal Market” adını verdik. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşlar Halk Kart’la ücretsiz alışveriş yapabiliyor.

Halk otobüslerini yeniledik. Halk otobüsü sayısını 9’a yükselttik, vatandaşların konforlu yolculuk yapmasını sağladık. Ayrıca otobüslerimizin tamamı engelli dostu. İlçemize sosyal tesis kazandırdık. Tesis, seçkin mutfağıyla, deneyimli personeliyle bir yıl içinde on binlerce misafiri ağırladı. Tesisin ikinci katında makul fiyat karşılığında nişan, kına, düğün yapılıyor.

İlçemizde yaşayan çocukların taleplerini iletmesi, sorunların çözümünde aktif rol olmasını sağlamak ve gelişim süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla Çocuk Meclisi oluşturduk. 1.447 metrekare alan üzerine inşa edilecek dört katlı kreş için çalışmalar devam ediyor. Kreş, bağışçımız Osman Yeşilyurt’un annesi ve rahmetli Fazlı Yeşilyurt’un eşi rahmetli Nazmiye Yeşilyurt’un adını yaşatacak. Kreşte yedi sınıf, iki uyku odası, iki oyun odası, bir yemekhane ve bir etkinlik odası yer alacak, yaklaşık 100 öğrenciye hizmet verilecek. Leyla Dizdar Kültür Merkezi’ndeki Safran Oyun Evi de hizmet vermeye devam ediyor.  

Pandemi döneminde esnafa destek olmak için Esnafa Destek Projesi’ni başlattık, çok sayıda esnafa 1.000 TL destek olduk. Restoranlarla anlaşma yaptık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek dağıttık. Pandemi boyunca hijyen paketi ve kumanya desteğini sürdürdük.

“Korumanın Başkenti” Safranbolu’ya, Safranbolu’da yaşayan vatandaşlara hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. CHP’li belediyeler, halkın ve haklının yanındadır, dürüstlüğün, liyakatten taviz vermeyen anlayışın, kul hakkı yememenin, hizmet üretmenin, kasasına giren her kuruşun hesabını vermenin kanıtıdır.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ELİF KÖSE:
İlçemizdeki parkları yenileyeceğiz, daha fazla sayıda çocuğun, gencin, vatandaşın yararlanması için tematik parklar yapacağız. Yol asfaltlama çalışmalarını tamamlayacağız. Otoparkla ilgili projemiz tamamlanmak üzere, kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Yaz aylarında tarihî çarşı bölgesinde sorunlar yaşanıyor, bu sorunları çözeceğiz. Safranbolu’nun tarihî yapılarını aslına uygun olarak restore edeceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ELİF KÖSE:
Siyasi engellemelerle karşılaştık. Türkiye Belediyeler Birliği, CHP’li belediyelere yardım etmiyor. Herhangi bir borcumuz olmamasına rağmen İl Özel İdaresi’nin bize kredi vermemek için direnmesi haksızlığın bir boyutu değil mi? Bunlara rağmen çalışmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler