"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Örnek: “Beldemizi doğalgazla buluşturuyoruz”

  • 16 Mayıs 2022
Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MUHAMMET ÖRNEK:
Beldemizde içme suyu sorununu çözmek için çalışmalara başladık. İçme suyuyla ilgili projeyi onaylattık, kredi aldık ve ihale aşamasına geldik. 14.07.2020 tarihinde 14 firmanın katılımıyla gerçekleşen ihale sonucunda firmaların verdiği teklifler değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonucunda ihale, ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren Sayın Veysel Akbaş’da kaldı. Eylül ayında başlayan proje iki ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Projenin geçici kabulü 21.04.2020 tarihinde yapıldı.

Beldemizi doğalgazla buluşturuyoruz. Zorlu Enerji Trakya Bölge Direktörü Tamer Akaslan ve Zorlu Enerji ekibiyle birlikte önümüzdeki günlerde başlayacak doğalgaz hattı çalışması için yapılan basınç düşürme istasyonunda gaz denemesi yaptık, ilk ateşimizi yaktık. Beldemize dağıtım yapacak depo yeri ve doğalgaz boru hattı için çalışmalar başladı. Temiz içme suyu çalışmasının akabinde doğalgaz boru hattı döşeme çalışmaları yapılacak.

Belediyemize ait toplu ulaşım araçları kooperatife devredildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in desteğiyle, belediyemizin imkânlarıyla dört otobüs aldık. Öğrencileri okullarına ücretsiz taşıyoruz.

Çiftçiler ve üreticiler için belediyemize 60 tonluk dijital tır kantarı kazandırdık. Bu sayede çiftçilere ve üreticilere kolaylık sağladık.

Uzun yıllar beldemizin çöplüğü olarak kullanılan, “Çukur Çeşme” diye adlandırılan bölgede ıslah ve ağaçlandırma çalışması yaptık. Sürü sahiplerinin karşıdan karşıya geçerken yaşadıkları tehlikeyi ortadan kaldırmak için dereye buz koyup köprüden geçişleri güvenli hâle getirdik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MUHAMMET ÖRNEK:
Su, doğalgaz ve altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolları ve kaldırımları onaracağız. Belde mezarlığına içinde soğuk hava deposunun da yer alacağı gasilhane yapacağız. Doğalgaz çalışmalarını tamamlayacağız. Kurban kesim merkezi yapacağız. İlçe merkezine toplum ulaşım yapılması için gerekli izinleri alacağız. Kreş açacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MUHAMMET ÖRNEK:
Siyasi engellemelerle karşılaştık. Araç alımı için Belediyeler Birliği’yle, toplu ulaşımla ilgili D4 yetki belgesi alabilmek için durak yeri hakkında AKP’li ilçe belediyesiyle sorun yaşadık.


Önerilen Haberler