"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Özalp: “İlçemizi geliştirecek projelere öncelik tanıyoruz”

  • 16 Mayıs 2022
Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ERCAN ÖZALP
:  İlçemizde devam eden doğalgaz çalışmaları için ilgili firmayla protokol imzaladık, altyapı çalışmalarına başladık, çalışmaların %65’i tamamlandı. İlçemizin çeşitli mahallelerine yaklaşık 5.600 metre kutu menfez ve kanalizasyon hattı yaptık. Tabakhane Deresi’nin batı ve doğu kısmına 360 metre uzunluğunda Q200 çapında boru döşedik, sekiz adet rögar yaptık.

Tabakhane Deresi’ndeki ıslah çalışmalarını tamamladık. İlçemize yeşil alanlar kazandırdık, bisiklet yolu, amfi tiyatro oturma alanıyla eğimli beton ve piyano tuşu oturma alanı yaptık, aydınlatma sistemini yeniledik.

Vize Devlet Hastanesi’nin yaklaşık 600 metre uzunluğundaki bağlantı yoluna 1.400 ton sıcak asfalt döktük. Oto terminalinde yaklaşık 300 metrekare alana 300 ton sıcak asfalt serimi yaptık. Yol çalışmaları kapsamında 600 metre doğal taş ve 1.200 metre beton parke taş döşedik. 1.600 metre uzunluğunda da yaya kaldırımı yaptık.

Mahmut Erbil Caddesi’ndeki duble yolda döner kavşak çalışmalarını tamamladık, 3.600 metre beton yol çalışması yaptık. İlçemize 9.500 metrekare alana sahip beş park kazandırdık. Parklara sekiz adet oyun grubu, 12 adet kamelya, üç adet sekizli ve iki adet altılı fitness aleti yerleştirdik. İlçemizdeki üç okula ve askeri lojmanların bahçesine çocuk oyun grupları kurduk.
 
Sergen Köyü yolunun kavşağındaki yaklaşık 43.000 metrekarelik İncekoru mesire ve kamp alanını düzenledik (güvenlik kulübesi tadilatı, idare bina tadilatı, WC binası tadilatı, duş binası yapımı, açık hava toplantı salonu-yarı açık etkinlik alanı, çocuk parkı, 30 adet ahşap piknik masası, piknik alanı düzenlemesi, 10 adet çadır için modüler kamp alanı düzenlemesi). On adet araç aldık, belediyemizin araç filosunu güçlendirdik.

Millî ve dinî bayramlarda etkinlikler düzenliyoruz. Vize Tarih ve Kültür Festivali’ni geleneksel hâle getirdik. Kültür gezileri yapıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyoruz, engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Okullarda bakım-onarım işlemleri yapıyoruz, okullara malzeme ve araç-gereç temin ediyoruz. Cenaze hizmetlerini ücretsiz sunuyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ERCAN ÖZALP
: Devlet Mahallesi’nde belediyemize ait atık su arıtma tesisinin yanındaki 5.000 metrekare alanı satın aldık, sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezi ve geçici bakımevi yapacağız, proje ihale aşamasında. Hasbuğa ve Develi Köyü sınırlarındaki 107.000 metrekare alana mezarlık yapacağız, alanı İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nden tahsis ettik. İnşaat atıklarının ve ilçemizde üretilen hafriyat toprağının çevreye zarar vermeden toplanması, bertaraf edilmesi için rehabilitasyon projesi hazırladık, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nden tahsis süreci devam ediyor. Kadınları üretime dahil etmek amacıyla “Kadın Eli Eğitim ve Üretim Projesi” kapsamında Kale Mahallesi’nde yer temin ettik, tadilat çalışmaları sürüyor. İlçemizin çeşitli bölgelerinde su sondaj çalışması yaptık, içme suyu şebeke çalışmaları devam ediyor. Suyun korumak, su tasarrufuyla ilgili farkındalık yaratmak ve su kaynaklarının azalmasını engellemek amacıyla bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. İklim krizinin etkilerine ve tespit edilen sorunlara çözüm üretmek amacıyla strateji planları hazırladık, AB’ye sunduk. 500 metrekare kapalı, 800 metrekare açık kullanım alanlı çok amaçlı salon ve kültür merkezi yapmak için yer seçtik, proje ihale aşamasında. Çalışan kadınların 25-66 aylık çocukları için 100 çocuk kapasiteli gündüz çocuk bakımevi için proje hazırladık, AB’ye sunduk.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ERCAN ÖZALP
: Siyasi engellemelerle karşılaştık. Projelerimizle ilgili merkezî yönetimde muhatap bulamadık. Türkiye Belediyeler Birliği üyesi olduğumuz hâlde hiçbir talebimize olumlu yanıt alamadık. Valiler ve kaymakamlar tarafından yok sayıldık.


Önerilen Haberler