"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Şafak: “Her zorluğu aşacağız”

  • 16 Mayıs 2022
Sivaslı Belediye Başkanı Hürriyet Şafak Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
HÜRRÜYET ŞAFAK:
23.000 metrekarelik arazide çilek fidesi yetiştirdik, vatandaşlara ücretsiz dağıttık. İlçemizin yöresel ürünlerini tanıtmak, kadınlara istihdam sağlamak amacıyla bungalov evler yaptık, kadınların el emeği ürünleriyle yöresel ürünleri (halı, kilim, tarhana, erik, badem, reçel, çilek vb.) pazarlamak için “Halk Pazarı” kurduk, gelir kaynağı oluşturduk.
İlçemizdeki parkların ve bahçelerin bakımını yaptık, parkların tamamına fıstık çamı diktik. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için “Halk Ekmek” fırınını hizmete sunduk. Yol çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Kilit parke taşı fabrikası kurduk, yol çalışmalarında kendi ürettiğimiz parke taşını kullanıyoruz.
İlçemizin dokuz genci Karate Şampiyonası’yla Avrupa Şampiyonası’nda başarı kazandı. İlçemizde spor kompleksi yok. Spor Loto’yla irtibata geçip, söz alıp, ilçemize spor kompleksi kazandıracağız.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
HÜRRÜYET ŞAFAK:
İlçemizin yollarını genişletmek amacıyla Karayolları İl Genel Müdürlüğü’yle, Uşak Valiliği’yle birlikte yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Mevcut pazaryerini kaldıracağız, alt katı otopark, üst katı pazaryeri olarak düzenleyeceğiz, binanın çatısına güneş enerjisi sistemi kuracağız. Pazaryerini de diğer günlerde otopark olarak değerlendireceğiz. Bu kapsamda avan projesi çalışmalarımız sürüyor. Hayvan barınağı kuracağız. Katı atık çöp aktarma sistemi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hayvan pazarıyla zahire pazarı kurmak için arazi almak ve çalışmalara başlamak istiyoruz.

Yapımı devam eden 87 yataklı Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ni en kısa sürede tamamlamayı, yaşlılara hizmet sunmayı ve gerekli alanlarda istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Evrenli Gölü’nün, Çamlık Parkı’nın çevresine ve ilçemizin merkezî yerlerine belediye işletmesi olan kafeteryalar yapacağız.
Uşak İl Spor Müdürlüğü’yle işbirliği yaparak bilgisayar destekli halk kütüphanesi ve Gençlik Merkezi kuracağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
HÜRRÜYET ŞAFAK:
Siyasi iktidar tarafından sürekli öteleniyoruz. Bu zor durumu aşmak için ekibimle birlikte gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sorunların üstesinden geldiğimize inanıyorum.


Önerilen Haberler