Sertaslan: “Gemlik’in görünümünü değiştiriyoruz”

• 16 Mayıs 2022
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MEHMET UĞUR SERTASLAN:
Gemlik’in nüfusu son on yılda yaklaşık 20.000 arttı. Belediye hizmetlerini planlarken nüfusu göz önünde tutmak gerekiyor. Sosyal destek hizmetlerini, tarımsal üretime yönelik hizmetleri, kültür-sanat etkinliklerini ve temel belediyecilik çalışmalarını bu doğrultuda planladık.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için “Halk Market”i kurduk. Vatandaşlar kartlarına yüklenen aylık krediyle Halk Market’ten alışveriş yapabiliyor. Asgari ücretle çalışan kadınların çocuklarının yararlanması amacıyla Uğur Böcekleri Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni açtık. Engelli vatandaşlar için “Engelsiz Taksi” uygulamasını başlattık. Yaşlı konukevini hizmete sunduk. Çeşitli nedenlerle ulaşımda zorluk yaşayan vatandaşların ev ve hastane arasındaki ulaşımını kolaylaştırmak için hasta nakil aracı hizmetini hayata geçirdik.

Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz “Halk Büfe”lerde ekmek, peynir, süt ve yumurta gibi temel gıda ürünlerini uygun fiyatla vatandaşlara sunduk. İlçemizin toprak haritasını çıkararak tarımda verimliliği yükseltiyoruz. Hayvancılık yapan ve çiftçilikle uğraşan vatandaşlara gübre, yem, aşı ve ilaç desteğinde bulunacağız. Gemlik’i sanat ve kültür odağı yapacağız. Millî ve dinî bayramlarla özel günlerde şenlikler ve konserler düzenliyoruz. Ünlü sanatçılarla yaptığımız programlar sayesinde ilçemizde hareketli günler yaşanıyor. Vatandaşlar eğlenirken, esnaf kazanıyor.  Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali’yle hem dünyaca ünlü Gemlik zeytinini tanıtıyoruz hem de gençlerin şenlik coşkusu yaşayabileceği, stres atabileceği, Gemlik’te yaşamaktan mutluluk duyacağı organizasyonlar düzenliyoruz. “Gemliğe doğru denizi göreceksin, sakın şaşırma” dizelerinin sahibi Orhan Veli’nin adını her ay farklı kültürel etkinliklerle yaşatıyoruz. Bu dönem önemli bir hizmetimiz deniz ulaşımı. Bundan 40 yıl önce Gemlik kıyıları boyunca yolcu taşıyan tekneler vardı. Bu yaz, yeni teknelerle güvenli deniz ulaşımını yeniden başlatıyoruz.

Altyapı ve üstyapı çalışmalarına devam ediyoruz, yeni yollar yapıyoruz, mevcut yolları ve kaldırımları düzenliyoruz, temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz. Gemlik’in hem görünümünü hem anlayışını değiştiriyoruz. Gemlik’i herkesin yaşamaktan mutluluk duyacağı bir ilçeye dönüştürüyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MEHMET UĞUR SERTASLAN:
Tarihî Balıkpazarı Mahallesi’nde denize sıfır balık satış yerleri ve restoranları yapıyoruz. Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrenci Merkezi’ni tamamlayacağız. Deniz ulaşımına bu sezon başlayacağız. Cumhuriyet Mahallesi’ne asansör yaparak ulaşımı kolaylaştıracağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MEHMET UĞUR SERTASLAN:
Parti ayrımı gözetmeksizin tüm idarecilerle uyumlu çalışmaya özen gösterdik. Bu anlayış ilçemize birçok hizmet kazandırdı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisindeki turistik sahiller 2020-2022 yılları arasında belediyemize tahsis edildi. Biz de turizmi geliştirmek amacıyla yatırım yaptık, hizmet ürettik. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden iki yıl daha yetki istedik, isteğimiz kabul edilmedi. Vatandaşların takdirini toplayan hizmetlerimiz büyükşehir nezdinde değer görmedi. Çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.