"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tosun: “Çözüm odaklı projeler üretiyoruz”

  • 16 Mayıs 2022
Balıkesir Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
TOLGA TOSUN
: 600 Evler ve Levent Mahallesi’nde 260 öğrenci kapasiteli iki kreş açtık.
2-6 yaş arasındaki çocuklara eğitim veren kreşler, özel servisiyle tüm anne babaların ve çocukların ilgisini çekiyor. “Kapsamlı bir Gençlik Merkezi kuracağız, destek eğitim kursu açacağız,” dedik. Çocukların iyi eğitim göreceği, LGS’ye en iyi şekilde hazırlanacağı destek eğitim kursunun yeni binasını tamamladık. Yetiştirdiğimiz öğrencilerin başarılarıyla gurur duyuyoruz.

Engelli vatandaşlar ve aileleri için yaz tatiline özel kamp projesini hayata geçirdik. Yıllardır atıl duran Tatlısu sahil alanını “Bandırma Belediyesi Tatlısu Engelli Kampı” olarak projelendirdik. Bu önemli tesiste kafe, bungalov konaklama alanlarıyla eğlence ve dinlence alanları yer alıyor, tüm vatandaşlara “engelsiz” hizmet veriliyor.

Asfalt tesisini yeniledik. Amacımız, tesisi çağa uygun hâle getirmekti ve daha ekonomik üretim yapabilmekti. En son teknolojinin kullanıldığı yeni asfalt tesislerinde doğalgaz enerjisiyle saatte 100 ton asfalt üretiyoruz. Daha az maliyetle ürettiğimiz asfaltla ilçemize yakışan yollar yapmaya başladık. Geçtiğimiz bir yıl içinde 31.969 ton asfalt, 104.383 metrekare parke, 22.184 metrekare bordür uygulaması yaptık. 3.000 metrekare parke taş, 600 metrekare bordür, 400 metrekare karo tamir işlemi gerçekleştirdik.

Belediye başkanı seçilmeden önce tasarruf kurallarına dikkat edeceğimize dair vatandaşlara söz vermiştim. Göreve geleli henüz bir yıl bile olmadan tasarruf ederek belediyemizin araç parkına 10 yeni araç dahil ettik.

Yurt sözümüz vardı. Yaklaşık 172 öğrenci kapasiteli üst düzey bir yurt yapıyoruz. Üniversite öğrencilerinin tüm ihtiyaçlarını gözeterek tasarladığımız yeni projede engelli öğrenciler için özel odalar da olacak, yatakhaneleriyle, özel alanlarıyla 161 öğrenciye hizmet verecek.

“Süt İçmeyen Kalmasın” sloganıyla BanSüt Projesi’ni hayata geçirdik. Türkiye’nin birçok belediyesi tarafından örnek alınan BanSüt’ü çocuklar da çok sevdi. 2-4 yaş arasında yaklaşık 1.350 çocuğa her ay dört litre, yıllık ortalama 72.000 litre süt ulaştırıyoruz.

Sürdürülebilir tarım için kırsal kalkınmaya önem ve destek veriyoruz. Mücavir alandaki üç kırsal mahallede Kırsal Kalkınmaya Destek Projesi başlattık. Belediyemize ait ekime müsait alanların üst kullanım haklarını o mahallenin çiftçilerine bıraktık. Buna karşılık toplamda; 12.000 kilogram nohut, 6.750 kilogram kuru fasulye, 60 ton buğday aldık. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle “Kara Kış Fonu” oluşturduk. Yardım paketlerinde Bandırma Belediyesi Halk Gıda markasıyla paketlediğimiz ürünlerle ilçe esnafından tedarik ettiğimiz gıda ürünleri de vardı.

Kapalı pazaryerleri kuracağız. Edincik ve 100. Yıl Mahalleleri’nde belediyemize ait yerler vardı. Bu yerlerin ikisinde gerekli çalışmaları tamamladık. Bu yıl Edincik’te, önümüzdeki yıl da 100. Yıl Mahallesi’nde kapalı pazaryeri açacağız.

Bandırma, farklı kimliklerin ve kültürlerin barış içinde yaşadığı çok özel bir ilçe. Ortak gelenekler doğrultusunda 100. Yıl ve Çalışkanlar Mahalleleri’nde taziye evleri açtık. 32 yeni park yaptık, parklara kahraman şehitlerin adlarını verdik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
TOLGA TOSUN
: Vatandaşların ihtiyaçlarını gözeterek ve bölgesel gelişim planlarını hesaplayarak projeler geliştiriyoruz. Bugüne dek birçok belediye başkanının söz verdiği fakat gerçekleştiremediği Malta Deresi Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Malta Parkı ve Yaşam Alanı, Balıkesir’in en büyük parkı olacak. Malta Deresi Projesi’ne de başladık. Malta Deresi alanı toplamda 100.000 metrekare. Vatandaşların keyif alacağı, kafeteryasından restoranına, özel göletinden bisiklet yollarına, midilli çiftliğinden mesire alanına, mangal yerlerinden mini spor sahalarına, tenis kortundan amfi tiyatrosuna kadar oldukça büyük bir yaşam ve eğlence alanı yapıyoruz. Bandırma’ya çok güzel bir tesis kazandıracağız.

Cumhuriyet döneminde inşa edilen ilk hastanelerden biri olan Pertevniyal Hastanesi’nin tarihî binası 17 Eylül Üniversitesi’ne tahsis edildi. Hastanenin restorasyon çalışmaları için belediyemiz, kaymakamlık ve üniversite arasında bir protokol imzalandı, projeye maddi destek verdik. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında Bandırma bir sergi salonu ve müze kazanacak. İlçemizin tarihi ve kültürel dokusu korunacak, güçlendirilecek, büyük bir yaşam merkezi oluşturulacak.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
TOLGA TOSUN:
Bandırma, büyük bir ilçe, gelişime açık. Yaşadığımız sorunlar Bandırma’nın il olmasıyla çözülecek. 2014 yılında Balıkesir’in büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte Bandırma, büyükşehirden hizmet alamadı. İlçemize hiçbir yatırım yapılmadı. Alacaklarımızı dahi alamıyoruz. Vatandaşların yararına, vatandaşlar için yapılacak projelere ve çalışmalara engel olunmamalı. Ayrım gözetmeden, önyargılı olmadan her kurum ve kuruluşla ilçemiz, ülkemiz yararına işbirliği yapıyoruz, kavgadan uzak, çözüm odaklı projeler üretmeye devam ediyoruz.


Önerilen Haberler