Yerel Eşitlik Eylem Planlarını Dijital İzleme Platformu Projesi Eskişehir’de

• 16 Mayıs 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin proje iştirakçisi olduğu Yerel Eşitlik Eylem Planlarını Dijital İzleme Platformu Projesi’nin proje izleme heyeti Eskişehir’e geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eşitlik Birimi’nin dahil olduğu Yerel Eşitlik Eylem Planlarını Dijital İzleme Platformu Projesi’yle Türkiye’de yerel eşitlik eylem planları olan belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısıyla hak temelli olarak izlenmesi ve yerel eşitlik eylem planı olmayan belediyelere eylem planı hazırlama sürecinde yardımcı olunması hedefleniyor. Projede on belediyeyle birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakçisi olduğu projede Eskişehir yerelinde Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, ulusal düzeyde de Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği’yle İYADER, online ve yerinde ziyaretlerle eylem planı sürecini izliyor.