Yıldırımkaya: “Sultanhisar için çalışmaya devam edeceğiz”

• 16 Mayıs 2022
Aydın Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
OSMAN YILDIRIMKAYA:
Nazilli-Aydın karayolu üzerinde 44 oda ve 78 yatak kapasiteli, üç yıldızlı modern bir otel yaptık. Otel 10 aydır hizmet veriyor. Belediyemize ait orta ölçekli sanayi çarşısında 1.150 metreküp kapasiteli soğuk hava tesisi faaliyete başladı, 1.050 metreküp kapasiteli soğuk hava tesisini de tamamladık. İlçe merkezinde taziye evi yaptık ve hizmete sunduk. Malgaç Emir Mahallesi’ne 500 metrekare alan üzerine kurulu iki katlı yazlık-kışlık düğün salonu yaptık. Sultanhisar, Aydın’da polikültür tarım yapan tek ilçe, bölgenin en büyük tarım arazisine sahip. Arazi ve ova yollarının rehabilite edilmesi çiftçiler için önem arz ediyor. Bu nedenle yaklaşık 30 kilometre parke taşı döşeme ve satık kaplama işlemi yaptık. Kılavuzlar Mahallesi’ndeki düğün salonunu tamamladık. Atça Mahallesi’ndeki doğalgaz altyapı çalışmalarının 10 kilometrelik kısmını bitirdik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
OSMAN YILDIRIMKAYA:
Belediyemize ait arazi üzerinde 200 konutluk ev projesi yapacağız. Belediyemizin kız öğrenci yurdunu huzurevine dönüştüreceğiz. Nazilli-Aydın karayolunda belediyemize ait 40.000 metrekare arazi üzerine termal tesis/kaplıca kuracağız. Çelikler Holding tarafından bölgemize jeotermal enerjiyle üretim yapılıyor. Bahçe ve ova yollarını düzenleyeceğiz. Bazı mahallelerde imarla ilgili problemler yaşanıyor. Bu nedenle 1/1.000 ölçekli imar planı yapacağız.