"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Arslan: “Kepez’in gelişmesi için çalışıyoruz”

  • 23 Mayıs 2022
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
BİROL ARSLAN
: Göreve başladığım ilk günden bu yana Kepez’in gelişmesi ve büyümesi için gerekli olan projeleri hızlıca planlayıp vatandaşların hizmetine sundum. Bu plan doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.

Pandemi sürecinde dezenfeksiyon ekibi kurduk. Beldemizin tüm alanlarını, kamu kurumlarını, okulları, işyerlerini, parkları, toplu taşıma araçlarını, durakları, siteleri, apartmanları ve pazaryerlerini düzenli aralıklarla dezenfekte ettik.

Bu zorlu süreçte “Kepkart” uygulamasıyla ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduk. İhtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunduk (erzak, maddi ve psikolojik destek, eşit eğitim hakkı öğrencilere eğitim bursu ve giyecek yardımı vb.). Diğer belediyecilik hizmetlerimizi de aksatmadık. Vatandaşların sağlığı ve eğitim önceliğimiz oldu. Öğrencilerin ve öğretmenlerin kitap, internet, bilgisayar ve yazıcı gereksinimlerini karşılayacak “Halk Kütüphanesi”ni hizmete açtık.

“Engelsiz Kepez Masası” uygulamasını başlattık. Yenilenen engelsiz ulaşım aracıyla engelli vatandaşlarla yaşlılara ücretsiz ulaşım hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Ekonomik ve sağlıklı gıda temini için Kepez Halk Tüketim Kooperatifi’ni açtık.

Şeffaf belediyecilik anlayışımız gereği göreve geldiğimiz ilk günden itibaren meclis toplantılarımızı canlı yayınlıyoruz. Belediye arşivini dijitalleştirdik, dijital arşiv çalışmalarıyla vatandaşlara daha hızlı hizmet veriyoruz.

Çanakkale Boğazı’nın en değerli yerinde temiz, sağlıklı ve ekonomik hizmet veren Halk Kafe’yi hizmete sunduk. Vatandaşların uygun fiyata keyifli vakit geçirmesini sağladık. Çanakkale Boğazı’nın en güzel noktasında halk plajını hizmete açtık. Plaj ücretsiz, duş, wc ve cankurtaran hizmeti de var.

Beldemizin kireçli su sorununu çözen içme suyu arıtma tesisini SUKAP hibesiyle 11.457.449 TL yatırımla tamamladık. Su sorunu yaşanmaması için yeni su kuyularını hizmete açtık. Yeşil belediyecilik anlayışımız gereği atık su arıtma tesisini modernize ettik, çevreyi ve doğayı koruyan bir tesise dönüştürdük. Atık su arıtma tesisinin deşarj yapım işini tamamladık.

İnovatif yaklaşımları kullandığımız Halk Masası’nı hizmete açtık. Nisan ayı itibarıyla uygulama kapsamında “Halk Masası Yanımda” sloganıyla belediyenin dışına çıkıyoruz, hafta içi esnafın istek ve önerilerini dinliyoruz, sorunları anında çözüyoruz. Hafta sonu ise, Halk Kafe’de vatandaşların istek ve önerilerini dinliyoruz, sorunlara çözüm üretiyoruz. “HalkHat” WhatsApp hattını hizmete açtık. Bu sayede vatandaşların talepleri daha hızlı ve kolay bir şekilde ilgili birimlere ulaşıyor.

Hamidiye Mahallesi’nde yol çalışmalarına başladık, binlerce metrekarelik beton parke ve bordür çalışması yaptık. Hamidiye Mahallesi’nin ana caddesine, sokaklarına ve yeşil alanlara ağaçlar diktik, vatandaşların yeşil alanlarda daha rahat vakit geçirebilmesi için yeni ve konforlu alanlar oluşturduk. Vatandaşların belediye hizmetlerine rahatça ulaşabilmesi için Hamidiye Mahallesi’nde ek hizmet binasını ve Şehit Ömer Yanar Parkı’nı açtık. Boğazkent Mahallesi’ndeki ek hizmet binasını da hizmete açtık. Cumhuriyet Mahallesi’nde Necdet Kaya, Salahattin Kormaz ve Veli Değirmenci Meydanları’nın açılışını gerçekleştirdik. Bu bölgeye çocuklar için yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırdık. Mevcut parkların bakım-onarım işlemlerini düzenli olarak yapmaya devam ediyoruz.

ÇAKAB Birliği ve SUEZ Çanakkale tarafından hayata geçirilen EKAY Projesi kapsamında yapımı tamamlanan depo gazından elektrik üretim tesisini açtık. Bu sayede katı atıklar enerjiye dönüşüyor. Sıfır atık hedeflerimize uygun olarak depolanan atık miktarının azaltılması ve depolama tesisinin uzun yıllar hizmet verebilmesi için kaynağından ayrı toplanan atıklar ve karışık çöpten ayrılan malzemeler geri dönüştürülüyor. Haziran ayında Halk Bahçesi’ni açacağız.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
BİROL ARSLAN
: Kepez Cumhuriyet Mahallesi’nin altyapı ve üstyapı çalışmaları için hazırlanan projeleri hayata geçireceğiz. Altyapı çalışmalarına, sosyal donatı alanları oluşturmaya, kültür-sanat etkinliklerine, vatandaşların mutluluğuna yönelik projelere devam edeceğiz. İçme suyu arıtma tesisinin elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş enerjisi panelleriyle ilgili projeyi uygulamaya başlayacağız. Bu sayede tesis kendi enerjisini üretecek, belediyemizin elektrik gideri azalacak.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
BİROL ARSLAN:
Siyasi engellemeyle karşılaşmadık. Tüm kurumlarla uyum içinde çalışıyoruz. Pandemi ve ekonomik kriz yerel yönetimleri etkiledi, maliyetler arttı, ancak bütçemiz aynı oranda artmadı. Bu dönemde planlarımızı revize ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren hiç borçlanmadan ve belediyemize ait varlıkları satmadan hizmet etmeye devam ettik. Tasarruf tedbirleri alarak, planlı yatırımlar yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Önerilen Haberler