Balçova’da 19 Mayıs Şenliği

• 23 Mayıs 2022
Balçova Belediyesi ve EFEM Gençlik ve Spor Kulübü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Halk Oyunları Şenliği düzenledi.

Balçova Belediyesi’yle EFEM Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği gecede vatandaşlar Anadolu’nun kültürel tarihinden bir kesit izledi. Şenliğe 200 dansçı katıldı. Başkan Fatma Çalkaya, 7 ve 68 yaşındaki dansçılara plaket verdi. “Engelsiz Halk Oyunu Ekibi” büyük beğeni topladı. Başkan Fatma Çalkaya “Bu mirası 19 Mayıs gibi özel bir günde yaşamak bizim için çok anlamlı. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bundan 103 yıl önce Samsun’a ayak bastı. 19 Mayıs çok önemli, çünkü 19 Mayıs özgürlük demek, cumhuriyet demek, gençlik demek. Gençlik, bu ülkenin geleceği. Bu nedenle hem ulusal bayramları hem de kültürel değerleri sonsuza kadar savunup gelecek nesillere aktaracağız. Her zaman birlik içinde özgürce yaşayacağız, dedi.