"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bozdoğan: “Şeffaf yönetim anlayışına önem veriyoruz”

  • 23 Mayıs 2022
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan Belediye Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
HALUK BOZDOĞAN:
Belediyemizi 97 milyon 319 bin TL’lik borçla devraldık. Şu an borçsuz bir belediyeyiz. Bütçemizde 61 milyon 800 bin TL’lik artış sağladık. Öz kaynaklarımızı doğru, disiplinli ve tasarruflu kullandık. İlçemizdeki sorunları çözmek için durmaksızın çalışıyoruz. Belediyemizin mali koşullarını iyileştirerek her yıl daha fazla vatandaşa ulaşıyoruz. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla mali durumu vatandaşlarla ve belediye meclisiyle düzenli olarak paylaşıyoruz. Vatandaşların yanında olmak için çalışıyoruz.
Kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üretimi artırmak amacıyla Miras Projesi’ni hayata geçirdik, tohum bankası açtık, yerli tohumların yayılım hızını artırdık. Belediyemize ait arazilere ata tohumları ektik. Çiftçilere tohum desteğinde bulunduk. Uluslararası tarım fuarı düzenledik, bilim insanlarıyla çiftçileri buluşturduk. Kadın üretici kooperatifleri kurduk. Kooperatiflerde üretilen ürünleri “Halk Market” ve satış noktaları aracılığıyla vatandaşlara ulaştırdık. Mantar yetiştirme kursu açtık, yüzlerce kişiye istihdam imkânı sağladık. Tohum şenlikleri düzenledik. Çukurova’nın en kapsamlı toprak ve bitki analiz laboratuvarını kurduk. Süs bitkileri ve fide üretim seraları açtık. Yeryüzü Pazarı’nı vatandaşlarla buluşturduk. Tarımsal üretim uygulama alanları kurduk. Belediyemizin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde bilgilendirme ve bilinçlendirme etkinlikleri düzenledik. Üretim ve hasat sürecinde çiftçilere ve üreticilere destek olduk. “Çukurova Topraklarında Ata Tohumu Yetişiyor’’ ve “Miras’’ sloganlarıyla çiftçilere ve üreticilere destek olmaya devam ediyoruz.
“Halk Market”, “Halk Et Market”, “Halk Ekmek” ve “Halk Manav” işletmelerini vatandaşlarla buluşturduk. Vatandaşlara uygun fiyatlı kaliteli ve sağlıklı ürünler sunuyoruz. Üreticilerden ve kooperatiflerden temin ettiğimiz ürünlere zam yapmıyoruz. Bu sayede hem üreticilere hem de vatandaşlara destek oluyoruz.
Sağlık ocağı olmayan kırsal mahallelere doktor muayene odası açtık. Halk sağlığına yönelik hizmetlerimiz kapsamında aile sağlığı merkezlerini hizmete sunduk. Muhtarların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet odalarının eksiklerini giderdik. Down sendromlu ve engelli vatandaşları sosyal hayata dahil etmek amacıyla +1 Kafe'yi açtık. Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi’ni hizmete açtık. Kadınlara her konuda destek olmak amacıyla Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi kurduk. Gençlerin kişisel gelişimine katkı sunmak ve sosyal bağlarını güçlendirmek için Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’ni açtık. Okuma salonlarını hayata geçirdik. Belediyemizin Tiyatro Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde akademi kurduk. Akademinin içinde yönetmen ve tiyatro oyuncusu Ayşe Lebriz Berkem’in adını verdiğimiz tiyatro sahnesi açtık. 2019 yılında kurduğumuz Tarsus Şehir Tiyatrosu oyunlarını bu sahnede sahneliyor. Hayvanseverlerin hayata veda eden can dostlarını defnedebilmesi için 12 dönümlük arazide mezarlık oluşturduk. Altyapı, üstyapı, kaldırım, yol açma, asfalt, park, bahçe, temizlik çalışmalarını tamamladık. Yol asfaltlama çalışmalarına devam ediyoruz. Turizm faaliyetlerine önem veriyoruz. Sosyal destek çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahibi her vatandaşa ulaşmaya çalışıyoruz. Sadece Ramazan ayında 175.000 vatandaşa ulaştık. Muhtarlarla birlikte mahalle ziyaretleri yaptık. Sorunları yerinden tespit ettik, birim müdürlerimize ilettik. Her daim vatandaşların yanındayız.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
HALUK BOZDOĞAN:
Hizmetlerimizden taviz vermeden vatandaşların yanında oluyoruz. İlçemizde yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla projelerimize ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Pazaryerleri ve spor kompleksi açacağız. İlçe meydanını düzenleyeceğiz. Bu sayede turizme ve ilçe tarihine katkıda bulunacağız. İş Sağlığı ve Meslek Hastalıkları Hastanesi’ni hizmete sunacağız. İstihdamı artırmak ve üreticileri desteklemek amacıyla “Sebze-Meyve Kurutma Tesisi” ve “Süt İşleme Tesisi” açacağız. 75. Yıl Kültür Merkezi’ni yenileyeceğiz. Park yeri sorununu çözmek için otopark yapacağız. Vatandaşların keyifli vakit geçirmesi için Şelale Kahvaltı Salonu’yla kafeteryayı açacağız. Bilim Sanat Akademisi’ni hizmete sunacağız. Sosyal tesisler, muhtar odaları, ambar, dijital arşiv, sağlık odaları, kreş, bebek kütüphanesi, kesimhane ve mandıra, okuma salonları, aile sağlığı merkezleri açacağız. Yeşil alanları artıracağız. Tarsus’un doğal ve kültürel mirasını katma değere dönüştüreceğiz. Kültür merkezlerini, nikâh salonlarını yenileyeceğiz. Yatırım önceliklerimizi şeffaf bir süreçle belirledik. Yerel kalkınma, adil dağılım, altyapı, kentsel dönüşüm, çevre ve tarih, kültür-sanat için projelerimiz var. Her alanda fırsat eşitliğini sağlamaya gayret ediyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
HALUK BOZDOĞAN:
Siyasi engellemelerle karşılaştık. Her projemizde yapıcı olmaya özen gösteriyoruz. Projelerimizin siyasi hamlelerle engellenmesi, kararların siyasi çıkarlar doğrultusunda alınması, ekonomik koşullar mücadele etmemizi gerekli kılıyor. Borçsuz bir belediye olmakla, şeffaf yönetim anlayışımızla gurur duyuyoruz. Koşullar ne olursa olsun, projelerimizi hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz


Önerilen Haberler