"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bozkurt: “Kamu yararını ön planda tutuyoruz”

  • 23 Mayıs 2022
Devrek Belediye Gazetesi Çetin Bozkurt Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ÇETİN BOZKURT
: Belediyemize ait olan kıraathane AKP’li başkan tarafından seçimlerden önce TÜGVA’ya verilmişti. Bu kıraathaneyi TÜGVA’dan geri aldık, yaşlıların dinlenmesi ve sosyalleşmesi için hizmete sunduk. AKP’li başkanın Cumhuriyet Meydanı’na yaptırdığı takları kaldırdık. İlçemizin lunaparkını çocuklar için ücretsiz yaptık (özel günlerde ve millî bayramlarda). Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların belediye binasına gelmeden işlerini halledebilmesi için tahsilat bürosu açtık, sağlık ocağını hizmete sunduk. Vatandaşların uygun fiyatla iyi ürünler alması için “Halk Pazarı” açtık. Yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlar için evde ücretsiz berber hizmetini başlattık. Millî bayramları coşkuyla kutladık. Kadınların el emeği ürünlerini değerlendirmesi ve aile bütçesine katkıda bulunması amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda stantlar oluşturduk. Pandemi sürecinden etkilenen mahallî sanatçılara destek olmak için belediyemizin nikâh salonunda canlı yayınlar yaptık. 120.000 adet maskeyi vatandaşlara ücretsiz dağıttık. “Bisikletini Tamir Ettiriyoruz” etkinliği düzenledik. Yol çalışmaları kapsamında 2019 yılında 42.000 metrekare, 2020 yılında 45.000 metrekare, 2021 yılında 125.000 metrekare parke yol yaptık. Meydan havuzlarını düzenledik. 8.950 metre altyapı çalışması gerçekleştirdik, 550 metrekare beton yol, 450 metre bisiklet yolu ve 7.500 metrekare asfalt yol, 16.500 metre içme suyu hattı yaptık. İhtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara maddi-manevi destek olduk.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gezici sinema tırını vatandaşlarla buluşturduk. “Elini Uzat, Uzakta Kalmasınlar” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar ve tablet dağıttık.

İsmetpaşa Mahallesi Hacı Abdullah Sabri Efendi Sokak’ta “Çocuk Sokağı” oluşturduk. Sokağı araç trafiğine kapattık. İlçemizin yetiştirdiği iki şair ve yazar adına ulusal düzeyde yarışma düzenledik (Rüştü Onur adına şiir, Müfide Güzin Anadol adına öykü). 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında vatandaşlara fidan dağıttık.

Yaz aylarında Karşıyaka Mahallesi’nde alışveriş stantları açtık. Kızılay’a iki kez kan bağışında bulunduk. Okul spor takımlarına, sporculara destek olduk. İlçemizin çehresini güzelleştiren peyzaj ve dekorasyon ürünlerini belediyemizin atölyesinde üretmeye başladık. Orman yangını, deprem ve sel gibi felaketlerden etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyaları düzenledik. Pandemi sürecinde ilçe merkezindeki tüm kamu kurumlarını, okulları, çay ocaklarını ve diğer ortak kullanım alanlarını dezenfekte ettik. İlçemizin yetiştirdiği millî atlet Safder Kartoğlu adına “1.Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu” düzenliyoruz. Maraton için hazırlıkları tamamladık. Türkiye’deki profesyonel/ amatör atletleri ve kulüplerini ilçemize davet ettik.

Devrek’in yetiştirdiği ünlü futbolcu Mesut Özil’in desteğiyle yapımına başladığımız Mesut Özil Spor Kompleksi tamamlanmak üzere. Yaz spor okulları açtık. Yöresel el sanatlarını geliştirmek amacıyla sepet örücülüğü kursu başlattık. İlçemizin ve bölgemizin yok olmaya yüz tutan kültürel ve sanatsal ürünlerin sergilenmesi için Devrek Kent Müzesi oluşturduk. Devrek Gazi Ortaokulu’nda “Kodlama ve Yazılım Atölyesi” açılması için katkıda bulunduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ÇETİN BOZKURT
: Uzun yıllar belediyecilik hizmetlerinden yoksun kalan mahallelerde altyapı sorunlarını ve diğer sıkıntıları giderdik. Caddeleri, sokakları ve mahalleleri düzenledik. Bu çalışmalara devam ediyoruz. Modern şehircilik anlayışıyla projelerimize devam etmeyi hedefliyoruz. Göreve geldiğimiz ilk gün söylediğimiz gibi, şeffaf, dürüst, vatandaş odaklı ve kamu yararını ön planda tutan yönetim anlayışını sürdüreceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ÇETİN BOZKURT:
AKP çoğunluğundaki belediye meclisi bazı çalışmaları engelliyor (belediye gelir artışı vb.). Gelir artışı olmayınca söz verdiğimiz projeleri hayata geçiremiyoruz.


Önerilen Haberler