"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Büyükerşen: “Yarım kalan projelerimizi tamamlayacağız”

  • 23 Mayıs 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
YILMAZ BÜYÜKERŞEN:
Önceki dönemden kalan projelerimizin bir kısmını tamamladık, bir kısmına devam ediyoruz. 2017 yılında başlattığımız tarım destek projelerimizi geliştirdik ve çeşitlendirdik. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş bize tarımın ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Hibe domates ve marul fidesi, dut fidanı, manda dağıtımıyla başlayan ve devam eden tarım destek projelerine küçükbaş hayvan, yerli tohum üretimi ve dağıtımı, üreticiyi bilgilendirme, bilinçlendirme eğitimleri, kooperatifleşme, meyve-sebze kurutma atölyeleriyle devam ediyoruz. “Halk Süt” projemiz de ilk günkü verimliliğiyle devam ediyor, vatandaşlara Türkiye’nin en ucuz sütünü ulaştırıyoruz. CHP’li diğer belediyelerle işbirliği yapıyoruz, vatandaşlara daha ucuz ve kaliteli ürünler sunuyoruz. Belediyeler kendi bölgelerine has ürünleri birbirleriyle paylaşıyor.

Ekmek üretim tesisini yeniliyoruz ve büyütüyoruz, vatandaşlara uygun fiyatlı ekmek sunmaya devam edeceğiz.

Kentsel dönüşüm ve gelişim projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Bu projeler hemen tamamlanmıyor. Kamulaştırma zaman alıyor. Gündoğdu-1 Kentsel Gelişim Projesi’nin bir bölümünde kamulaştırma ve yıkım sürecini tamamladık. Yakında inşaata başlanacak.

Geride bıraktığımız üç yılın iki yılını pandemiyle geçirdik. Çok şükür süreç yavaşladı, vakalar azalmaya başladı. Pandeminin ilk gününden bu yana harcamaları mümkün olduğunca kısarak vatandaşlara destek olduk. Pandemi nedeniyle projelerimizin bir kısmını askıya aldık, bir kısmı da yavaşladı, ancak amacımız, vatandaşların sıkıntılarına çare bulmaktı. İmkânlarımızın elverdiği ölçüde vatandaşlara destek olduk. Rutin hizmetlerimizi de aksatmadan sürdürdük.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
YILMAZ BÜYÜKERŞEN
: Pandemiden sonra hayatın tamamen normalleşmesiyle hizmetlerimize ve projelerimize devam edeceğiz. Hedefimiz, yarım kalan projeleri tamamlamak, yeni projelerimize başlamak. Tarıma desteği sürdüreceğiz. Kentsel dönüşüm ve gelişim projelerimiz devam edecek. Hayaller bitmez, hayaller bitmeyince hedefler de bitmiyor. Eskişehirlileri güzel projeler ve hizmetler bekliyor.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
YILMAZ BÜYÜKERŞEN:
23 yıldır siyasi engellerle uğraşıyorum, yani son üç yıla mahsus değil. Ancak son dönemde hem belediye meclisinde hem de iki merkez ilçe belediyesinin meclislerinde çoğunlukta olduğumuz için bu engellemeler eskisi kadar kolay olmuyor. Dava açma yolunu seçiyorlar. Dava açmak haklarıdır, ona sözüm yok. Dava konusu yapılan konulara bakarsanız, ne demek istediğimi anlarsınız. Yıllar boyunca alışkanlık hâline getirdikleri siyasi engellemeler sonucunda ben kaybetmedim. Beş dönemdir arka arkaya kazanıyorum. Ama kent kaybediyor, zaman ve emek kaybediyoruz, maliyetler artıyor, daha iyisini yapabilecekken, daha az hizmet ve proje üretebiliyoruz. Kaybeden Eskişehir oluyor. Bir de kendileri kaybediyor.


Önerilen Haberler