Çamlıça:“Beldemizi geliştirecek çalışmalara devam edeceğiz”

• 23 Mayıs 2022
Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca Belediye Gazetesi’ne görüşlerini paylaştı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ERTUĞRUL ÇAMLICA
: Beldemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere kömür ve erzak yardımında bulunduk. 2019 yılının Temmuz ayında Çamlık Festivali’yle Motor Festivali düzenledik, Bulgaristan’dan zorunlu göçün 30. yılı için etkinlikler yaptık. Ağustos ayında sünnet şöleni düzenledik. Topolovgrad Belediyesi’yle sosyal etkinliklerde işbirliği yaptık. Beldemizdeki kamera sistemlerini değiştirdik. Sokak hayvanları için besleme noktaları oluşturduk, besleme noktalarını düzenli olarak temizliyoruz, mama ilavesi yapıyoruz. Yol çalışmalarında kullanmak üzere 8.660 ton taş tozu, 8.300 ton tüvenan, 505 ton  mıcır, 25 ton soğuk asfalt malzemesi, 320 ton kaba kum aldık. 8.030 metrekare sekizlik kilit taş, 2.500 metrekare altılık prizma taşı ve 1.000 metre yağmur oluğu ve 1.000 metre beton bordür taşı döşedik. Belediyemizin sınırları dahilinde belirlenen muhtelif alanlara yeni bekleme durakları yaptık, eski bekleme duraklarını yeniledik. Dış kapı numaratajları için etiket oluşturduk,  CSBM levhalarının montajını yaptık. Beldemizdeki saat kulelerinin bakım-onarım işlemi yapılıyor. İlköğretim okulunun bahçe duvarını yeniledik. Her Ramazan ayında kültür gezisi ve iftar yemeği düzenledik. Çamlık’taki mesire alanına, Millet Bahçesi’ne ve Kuleler Caddesi’ne çocuk parkları yapmak için çalışmalara başladık, zemini düzenledik, oyun gruplarının montajını tamamladık. “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atıkların yerinde toplanması için belediye ve OSB binasına kumbaralar  yerleştirdik. “Atatürk Aile Çay Bahçesi” için etüt ve proje çalışmaları tamamlandı. Atık su arıtma tesisi için geçici depolama alanı oluşturduk. Çöp kamyonlarıyla toplanması mümkün olmayan (ev eşyaları, ağaç dalları, inşaat atıkları vb.) çöplerin toplanması için iki traktörü hizmete sunduk. Beldemizdeki  ambalaj atıkları geri dönüşüm firması tarafından haftada bir kez toplanıyor, Entegre Çevre Bilgi Sistemi’ndeki Ambalaj Atık Yönetim Planı’na veri girişi yapılıyor. Küçükkarıştıran Mahallesi’nin çıkışındaki alana sulama sistemi kurduk. Otomatik sulama yapılan alanlarda eskiyen, arızalanan parçaları yenileriyle değiştirdik. Ana cadde ve ara sokaklardaki kaldırım taşlarını boyadık. Beldemizde ikamet eden öğrencilere halk oyunları, basketbol ve futbol kursları verdik. 2020 yılında DMO’dan bir adet kamyonet aldık. Yine 2020 yılında çekici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yarı römorklu kamyon satın aldık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ERTUĞRUL ÇAMLICA:
Beldemize kreş kazandırmayı hedefliyoruz. Yer tespiti yaptık. Kapalı pazaryeri yapmayı ve Küçükkarıştıran Mahallesi’ne yazlık düğün salonu yapmayı düşünüyoruz. Beldemize “Kültür Evi” kazandırmak için çalışmalara başladık. Otogar yapımı devam ediyor. Spor kompleksine kapalı spor salonu yapmayı planlıyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ERTUĞRUL ÇAMLICA:
Siyasi engellemeyle karşılaşmadık.