Çanakkale’de ata tohumları vatandaşlarla buluştu

• 23 Mayıs 2022
Gemlik Belediyesi, Çanakkale’deki Tohum Takas Festivali’nde dört çeşit ata tohumunu vatandaşlarla buluşturdu.

Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Tohum Takas Festivali’ne katıldı. Festival, Halk Bahçesi’nde düzenlendi. Tohum Takas Festivali’ne Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce üretici katıldı. Üreticiler, kendi ürünlerini farklı bölgelerin tohumlarıyla takas etti. Festivalde “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Paneli” yapıldı. Gemlik Belediyesi de festivale yaklaşık 1.500 paket tohumla katıldı. Festivale özel hazırlanan tohum paketleri kısa sürede tükendi.