Çölyak hastaları için farkındalık yaratan etkinlik

• 23 Mayıs 2022
Mersin Yenişehir Belediyesi, çölyak hastaları için harekete geçti.

Yenişehir Belediyesi ve Mersin Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında düzenlenen etkinlikle hem farkındalık yarattı hem de dağıtılan glutensiz ürünlerle çölyak hastası çocukları mutlu etti. Çocuklar başta olmak üzere tüm çölyak hastalarına glutensiz dondurma, cips ve ekler ikram edildi. Yenişehir Belediyesi ve Mersin Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği’nin ortak etkinliğinde konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Çölyak hastalarının glutensiz ürünlere erişmek için yaşadıkları sıkıntıları biliyorum. Kısa süre içinde glütensiz ürünlerin imalatını yapacağız, hemşehrilerimize bu konuda eğitim vereceğiz, Palmiye Mahallesi’ndeki Piri Reis Parkı’nda açacağımız kafede glutensiz ürünleri çölyak hastalarıyla buluşturacağız,” dedi.