Eskişehir’de yerel tohumlar toprakla buluştu

• 23 Mayıs 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’ndaki yerel tohum üretim merkezine gelen öğrenciler tohumları ve fideleri toprakla buluşturdu.

Meserret İnel İlkokulu öğrencileri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret etti. Öğrenciler, yerli tohumun üretim aşamalarını dinledi, tohumları ve fideleri toprakla buluşturdu. Yerel tohum üretim merkezinde atalık tohumları ve domates fidelerini toprakla buluşturarak can suyu veren öğrenciler, tarladaki uygulama sırasında hem eğlendi hem de öğrendi. Başkan Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür eden öğrenciler, tarladan sofraya gelen ürünlerin nasıl yetiştiğini yerinde gördüklerini belirtti.