"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

İnce: “İnsan odaklı sosyal belediyeciliği benimsiyoruz”

  • 23 Mayıs 2022
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce Belediye Gazetesi’nin sorularını cevapladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MUSTAFA İNCE
: Atatürk Mahallesi Cephe Yenileme ve Meydan Düzenleme Projesi’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte hayata geçirdik. Projeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin %75’lik desteğiyle tamamladık.

Yeşil bir Güzelbahçe için çalışıyoruz. Parklara ve yeşil alanlara önem veriyoruz. “Güzelbahçe Belediyesi Personeli Ormanı”, “Çulfa Ormanlığı”, “Özgürlük, Demokrasi ve Birliktelik Ormanı” ve “Z Kuşağı Ormanlığı” oluşturduk. Toplamda 205.000 metrekare pasif alana zeytin, fıstık çamı ve okaliptüs ağacı diktik.

Vatandaşların keyifli vakit geçirmesi için uygun fiyatlı çay bahçeleri açacağımıza dair söz vermiştik. Bu kapsamda Güzbel Kafe’yi hizmete sunduk. Mavi Bayrak Plajı’nda ve Gönül Ağa Parkları’nda yeni kafeleri, yaşlıların gün boyu vakit geçirmesi için İkinci Bahar Evi’ni açtık. Körfezin ilk mavi bayraklı plajını İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte ilçemize kazandırdık. Sokak hayvanları için 2011 yılında barınak yaptık. Mevcut barınağa 16 adet barınak ilave ettik, kulübeler yaparak ilçemizin farklı noktalarına yerleştirdik. “Haybulans” hayvan ambulansını hizmete sunduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MUSTAFA İNCE:
İlçemize bir öğrenci yurdu kazandıracağız. 2023 yılının başında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kuracağız. Bu sayede kadınlara danışmanlık hizmeti vereceğiz. Personelimizin ve çalışan annelerin çocuklarını güvenle bırakabileceği bir yer yapacağız. Mevcut kütüphanelere ek olarak Güzelbahçe’de erişilebilir bir kütüphane oluşturacağız. Bilim Merkezi ve Kent Belleği Müzesi kuracağız. Merkez aracılığıyla gençlerin bilime ilgisini artıracağız, çocuklara bilimin temel prensiplerini, teknolojik gelişmeleri göstereceğiz, bilim ve teknolojinin günlük yaşamımızdaki etkilerini anlatacağız. Müze sayesinde kent belleği oluşturacağız, gelecek kuşaklara yaşadıkları kentle ilgili ufuk açıcı bilgiler sunacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MUSTAFA İNCE:
On üç yıllık belediye başkanlığım süresince tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyum içinde çalıştık. Bu süreçte hiçbir siyasi engellemeyle karşılaşmadık.


Önerilen Haberler