"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kangal: “Beldemizde turizmi geliştireceğiz”

  • 23 Mayıs 2022
Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ALİ KANGAL:
Kaytazdere Belediyesi Kültür Merkezi’ni açtık. Merkez, 1.000 metrekarelik alana kuruldu, 600 metrekare kullanım alanıyla tüm etkinliklerde kullanılmak üzere vatandaşların hizmetine sunuldu. Sahil düzenleme çalışmaları yaptık, beldemize mavi bayraklı plaj kazandırdık. İki kilometre uzunluğundaki sahilde peyzaj çalışmalarını tamamladık, mavi bayrak kriterlerine ulaştık. Yelken sporuna gönül veren sporcular için Belediye Yelken Kulübü’nü kurduk. Kulüp, federasyona bağlı, resmî ve özel yarışmalara katılıyor. İhtiyaç sahibi ailelere düzenli aralıklarla alışveriş çeki verdik, yakacak yardımında bulunduk. Sosyal yardım çalışmalarımız kapsamında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya özen gösteriyoruz. Pandemi sürecinde maske dağıttık, beldemizdeki askeri birliklerin kullandığı tüm alanları, araç-gereçleri, fabrikaları, karantinadaki vatandaşların evlerini dezenfekte ettik. Covid-19 nedeniyle vefat eden vatandaşların ailelerini mağdur etmeden, gerekli tedbirleri alarak cenaze yıkama ve defin işlemlerini gerçekleştirdik. Belediyemizin öz kaynaklarını kullanarak 11 kilometre sathi kaplama ve 41.310 metrekare parke yol çalışması yaptık. Belediyemizin araç filosuna silindir, damtırak ve dispiratör dahil ettik. Bu sayede yol çalışmalarını daha hızlı tamamlıyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ALİ KANGAL:
Yat limanı projemizi hayata geçireceğiz. Proje sayesinde yat ve tekne turizmini geliştireceğiz, istihdama katkıda bulunacağız. Beldemizdeki mezarlığı düzenleyeceğiz, mezarlık çevresini koruma altına alacağız. Yenilenecek mezarlık alanında ibadet yeri, mezar yeri bakımı için ihtiyaç duyulan malzemelerin temin edileceği birimle idari birim, gasilhane ve morg yer alacak. Gençler için halı saha ve basketbol sahaları yapacağız. Sporun her branşına destek olacağız. Belde merkezindeki eski okulu kültür evine dönüştüreceğiz. Sahilin üçüncü etap düzenlemesini tamamlayacağız, mavi bayrak kriterlerine ulaşacağız. Sahildeki çamlık alanı piknik ve uluslararası kamping alanı olarak düzenleyeceğiz. Alana bungalov evler inşa edeceğiz. Güneş enerjisi projelerini hayata geçireceğiz, belediyemize kaynak yaratacağız. Vatandaşları bu konuda teşvik edeceğiz, enerji kooperatifi kurulmasına öncülük edeceğiz, küresel ısınmayı engelleme çalışmalarına katkı sunacağız. Çöpleri kaynağında ayrıştırarak yeni çöp toplama sistemine geçeceğiz. Bu proje kapsamında her evde plastik çöp kovası kullanılmasını sağlayacağız, ekonomiye katkıda bulunacağız. Doğa yürüyüşü parkurları oluşturacağız, turizmi geliştireceğiz. Beldemizdeki ortak yaşam alanlarını engelli vatandaşların kullanımına uygun hâle getireceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ALİ KANGAL
: Siyasi engellemelerle karşılaşıyoruz. 2005 yılından beri kullandığımız halka açık iskeleye geçmişe dönük olarak ecrimisil uygulaması yapıldı.


Önerilen Haberler