"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Köleoğlu: “Kaynaklarımızı Etkin Kullanıyoruz”

  • 23 Mayıs 2022
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MUSTAFA KÖLEOĞLU
: “Mutlu Kumluca”, “Sağlıklı Gıdanın Başkenti”, “Gençlik Gelecektir”, “Hiçbir Çocuk Yatağa Aç Girmeyecek”, “Mustafa Gelecek Kalkınma Gelecek” ve “Sosyal Belediyecilik” başlıklarında birçok çalışma yaptık. Sera atıklarının çevreye ve insan sağlığına etkilerini azaltmak için organik gübre tesisi hizmet vermeye devam ediyor. İlçemizde ilk defa 24 saat esaslı Halk Masası kurduk. Kumluca Kent Konseyi’ni oluşturduk. Gençlerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla KUMGENÇ Gençlik Merkezi’nde kurslar açtık. Kız öğrenci konukevini hizmete sunduk. Aşevi aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek desteğinde bulunduk. Sosyal yardım hizmetleri kapsamında 14.000 ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaştık. Evde sağlık hizmetlerimizle 41 mahallede yaşlı ve engelli vatandaşlara sağlık taraması yaptık. Yörük Halk Ekmek’i hizmete sunduk. Kent Park, Fener Halk ve Beykent Halk Plajı mavi bayrak aldı. İlçe merkezine kazandıracağımız kapalı pazaryeri için ihale süreci başladı. Beton santrali kurduk. Fen İşleri Garajlar Şefliği’ne PVC ve alüminyum, mobilya ve demir atölyesi kazandırdık. Kumluca Sanayi Sitesi ikinci etap çalışmalarını tamamladık, mülk sahiplerine tapularını veriyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MUSTAFA KÖLEOĞLU:
Günümüzün değişen koşulları doğrultusunda vatandaşların beklentilerini karşılayacak hizmetler üretmek için kaynaklarımızı etkin kullanmaya çalışıyoruz. Üreten bir belediye anlayışıyla parke, bordür, mobilya ve demir atölyeleri kuracağız, işleteceğiz. Oto Galericiler Sitesi inşa edeceğiz, plastik kasa ve karton kutu atölyeleri oluşturacağız. Sürdürülebilir enerji projelerini hayata geçireceğiz. Sanayi bölgesine destek hizmetleri vereceğiz. Tarım ve hayvancılığa destek olmak amacıyla Kumluca Orman Çiftliği’ni kuracağız, balıkçılık faaliyetlerini artıracağız, ekotarımı yaygınlaştıracağız. Ticaret potansiyelini geliştireceğiz, derneklere ve meslek odalarına destek olacağız, ekoticaret projesi yapacağız. Turizmi geliştirmek amacıyla Antik Kent Turist Karşılama Merkezi kuracağız. Hemşericilik projesini hayata geçireceğiz, Adrasan’da düğün salonu yapacağız. Spor faaliyetleri için Kumluca Karatepe Stadyumu yapacağız. Engelsiz yaşam alanları oluşturacağız. Dezavantajlı gruplara yönelik projeleri hayata geçireceğiz, sosyal gelişim alanları yaratacağız. Yerel demokrasiyi ve katılımcılığı destekleyeceğiz. Mahalle konakları kuracağız. Yaşam Bulvarı ve Meydanı Projesi’ni tamamlayacağız. Organik tarımı destekleyeceğiz. İhalesini yapacağımız akaryakıt istasyonunu belediyemizin envanterine kazandıracağız. Beton santralinin faaliyetlerini artırarak kendi kendine yeten belediye olma yolunda ilerleyeceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MUSTAFA KÖLEOĞLU:
Siyasi engellemelerle karşılaştık. Gençlik ve Spor Müdürlüğü tahsisli şehir standının tahsisini iptal etti, belediyemizi icraya verdi. “Deniz kaplumbağası yuvası belediye tarafından tahrip edildi,” sosyal medya haberine istinaden tarafımıza kesilen idari ceza hukuk mücadelesiyle iptal edildi. Ormanlık araziden kamu adına alınan kum için belediyemize idari ceza uygulandı. Protokol devam etmesine rağmen gençlik eğitim merkeziyle ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü belediyemizin karşısında yer aldı. Bu nedenle bağımsız eğitim atölyeleri kurduk, eğitim masraflarını karşıladık. İller Bankası’na ilettiğimiz talepler yanıtsız bırakıldı. İller Bankası payı ödenen Halk Bankası dahi kredi başvurumuzu cevap vermedi. Karayolları Müdürlüğü’ne yaptığımız başvurular kabul edilmedi. Türkiye Belediyeler Birliği’ne yaptığımız proje ve hibe başvuruları kabul edilmedi.


Önerilen Haberler