Marmaris Belediyesi’nden Gelecek İçin Yelken Açanlara ev sahipliği

• 23 Mayıs 2022
Marmaris Belediyesi, “Gelecek İçin Yelken Açıyoruz” sloganıyla Artvin’in Hopa ilçesinden Hatay’a gitmeyi planlayan yelkenli ekibini Marmaris’te ağırladı.

Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi seçilen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yle Bear Sailing Yelken Takımı, minimum karbon ayak izi hedefiyle “Gelecek için Yelken Açıyoruz” yolculuğuna Hopa’dan başladı. 22 Nisan’da başlayan tur kapsamında yelkenli Marmaris’e ulaştı. Yelkenliyi Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve vatandaşlar karşıladı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yelkenlinin 17 gündür denizde olduğunu, iklim krizine, küresel ısınmaya ve su krizine dikkat çekmek istediklerini belirtti.