"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yüksel: “Hizmetlerimizin kalitesini yükselteceğiz”

  • 23 Mayıs 2022
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
RASİM YÜKSEL:
Altyapı/üstyapı projelerini ve sosyal belediyeciliğin öncü hizmetlerini hayata geçirdik. Belediyemizin öz kaynaklarını artırdık. Ülkemizin dört yanından gelen vatandaşların bir arada huzurla yaşadığı ilçemizi geleceğe emin adımlarla taşımanın gururunu yaşıyoruz. Bir önceki hizmet dönemimizdeki çalışmaların devamı niteliğinde projeler ürettik. Altyapı çalışmalarını ve birçok projeyi tamamladık. 2014-2019 hizmet döneminde yaptığımız 120 kilometre kilit parke taş döşemesine ve asfalt yola ek olarak yol çalışmaları kapsamında 264.000 metrekare yeni kilit parke taş döşemesini, 14 kilometre beton ve asfalt yol yapımını tamamladık. İhtiyaç duyulan tüm mahallelerde bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdik. Stratejik planımız çerçevesinde park, bahçe, spor tesisleri ve sosyal tesisler yaptık. Hayata geçirdiğimiz projeler arasında “Atatürk Evi”, “Velimeşe Gölet Tesisleri”, “Seyit Onbaşı Meydanı”, “Vakıflar 19 Mayıs Gençlik Stadyumu”, “Marmaracık 100. Yıl Gençlik Parkı” ve yeşil alan düzenlemeleri yer alıyor.
Pandemi döneminde aldığımız önlemlerle vatandaşları koruduk. Belediyemizin atölyesinde ürettiğimiz 582.569 adet maskeyi vatandaşlara ve kamu kurumlarına ücretsiz dağıttık, dezenfektan, eldiven ve yemek desteği verdik. 9.872 hasta vatandaşı çevre il ve ilçelerdeki hastanelere ulaştırdık. Görev alanımızda olup olmadığına bakmaksızın her konuda vatandaşların yanında olduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlara, kadınlara, engelli vatandaşlarla yaşlılara yönelik hizmetlere öncelik tanıdık.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
RASİM YÜKSEL
: Hizmetlerimizin kalitesini yükselterek vatandaşların hayatına dokunmaya devam edeceğiz. Dijitalleşen dünyanın gereklerine uygun olarak coğrafi/kent bilgi sistemlerini geliştireceğiz. Çalışan kadınların çocukları için okul öncesi eğitim kurumlarının sayısını artıracağız. Devlete ait eğitim ve hizmet kurumlarının bakım-onarım işlemlerini yapacağız. Geçtiğimiz hizmet döneminde pozitif ayrımcılık uyguladığımız toplumsal gruplar için tesisleşme yoluna gideceğiz, hizmetlerimizin niteliğini artıracağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
RASİM YÜKSEL
: Ergene, sanayi ve tarımsal üretim açısından zengin bir ilçe. Sorumluluk sahası çok geniş olan ilçemizin sınırlarında verdiğimiz hizmetlerin kalitesini yükseltmek, sürdürülebilir ve bütçesi yönetilebilir hizmetler sunmak amacıyla ilettiğimiz talepler Türkiye Belediyeler Birliği dahil olmak üzere resmî kurumlar tarafından kabul edilmiyor. Yazılı başvurularımıza cevap alamıyoruz. Belediyemiz aleyhinde yapılan şikâyetler soruşturma konusu oluyor.


Önerilen Haberler