"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Acar: “Yerel kalkınma modelini hayata geçireceğiz”

  • 30 Mayıs 2022
Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
NİHAT ACAR:
Kanalizasyon ve yağmur suyu hattı projeleri için SUKAP projesi kapsamında İller Bankası’ndan aldığımız krediyle çalışmaların %80’lik kısmını tamamladık. Doğalgaz bağlantısı için Akmercan Genel Müdürlüğü, Artvin Doğalgaz Bölge Müdürlüğü ve Enerji Piyasası Denetleme Kurumu Genel Müdürlüğü’yle yaptığımız görüşmeler neticesinde doğalgaz bağlantı çalışmalarını da kanalizasyon projemizle birlikte yürüttük, 2021 yılı itibarıyla 1.000 abonenin evlerinde doğalgazla ısınmasını sağladık.

Şavşat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurduk, doğal ve bilinçli üretim çalışmalarına başladık. DOKAP projesi kapsamında Yöresel Ürünler İşleme, Depolama ve Paketleme Tesisi’ni açtık. Yerel kalkınmaya ve tarımsal üretime yönelik çalışmalarımız sürüyor.

Belediye düğün salonunun yerine hizmet binası, iş merkezi ve otopark yapmak için altyapı ve proje çalışmalarını tamamladık. Finans sorununun bir kısmını çözdük. Proje kapsamında yıkım ve yapım çalışmaları başlayacak.

Üstyapı çalışmaları için 30.000 metrekare parke, bordür ve yağmur oluğu ihalesi yaptık, 10.000 metrekarenin imalatı bitti. Cumhuriyet Caddesi’nin bir kilometrelik kısmındaki asfaltlama çalışması tamamlandı.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
NİHAT ACAR:
Belediyemizin hizmet binasının yapımını tamamlayacağız. Belediyemiz ortaklığında kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin üretim faaliyetlerini yaygınlaştıracağız, ürünleri ulusal/uluslararası pazarda satacağız, yerel kalkınma modelini hayata geçireceğiz, gençlere istihdam imkânı yaratacağız. Gençler ve kadınlar için üretim atölyeleri kuracağız. Açık ve kapalı pazaryeri inşa edeceğiz, kadın üreticilerle yerli üreticileri üretime ve pazarlamaya teşvik edeceğiz. Sosyal ve kültürel etkinliklere daha fazla ödenek ayıracağız. Dezavantajlı gruplara yönelik projeleri hayata geçireceğiz. Kardeş belediyelerin desteğiyle yeni terminal binasını tamamlayacağız, çevre düzenlemesi yapacağız. Hayvan satışı için modern pazar oluşturacağız. Altyapı çalışmaları sırasında bozulan caddeleri ve sokakları düzenleyeceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
NİHAT ACAR
: Amacımız, vatandaşlara hizmet etmek. Bu nedenle her toplumsal kesime sevgiyle yaklaşıyoruz, vatandaşların dünya görüşünü, düşüncelerini ve inançlarını olduğu gibi kabul eden bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz. Projelerimizi hayata geçirirken insani ilişkilere önem veriyoruz. Bugüne kadar önemli bir sorunla karşılaşmadık. Önümüzdeki süreçte de karşılaşacağımızı düşünmüyorum.


Önerilen Haberler