"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Arslan: “Hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz”

  • 30 Mayıs 2022
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
SELMAN HASAN ARSLAN:
Öncelikli üç hedefimiz, tarih, turizm ve tarım. Çevre ve sosyal belediyecilik çalışmalarına da önem veriyoruz. Pandemiyle birlikte projelerimiz sekteye uğradı, ancak çalışmalarımızı hızlandırdık. Pandemi sürecinde personelimizi görevlendirdik. Sokakları, devlet kurumlarını, hastaneleri, ambulansları, yurtdışından gelen uçakları dezenfekte ettik, yaşlıları ve hastaları hastanelere ulaştırdık.

“Sen evde kal, gerisini biz hallederiz,” diyerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya çalıştık. “Gençlik Merkezi” açtık. Bir dönem Edremit’te yaşayan yazar ve şair Sabahattin Ali’nin evini restore ettik, anı evi olarak hizmete sunduk. Şükrü Tunar Kültür Merkezi’yle Ayhan Şahenk Kültür Merkezi’ni modernize ederek daha geniş kapsamlı etkinliklere ev sahipliği yapacak duruma getirdik.

Bisiklet ve yürüyüş yolları oluşturduk, yeni parklar ve meydanlar yaptık. Üç tane çocuk kreşinin ve bir mahalle evinin temelini attık. Kreşler tamamlandığında uzman eğitmenlerle çocukların gelişimine katkıda bulunacağız, çalışan annelere destek olacağız. Kültür turizmini canlandırmak için “Kitap Fuarı” düzenledik. Türkiye’nin en büyük rock festivaline ev sahipliği yaptık. Belediyemizin şirketlerine bağlı otelleri yeniledik. Turizmi körfez bölgesinde ve Edremit’te on iki aya yaymak için çalışmalarımız devam ediyor.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
SELMAN HASAN ARSLAN:
Her vatandaşa eşit hizmet ulaştırmaya devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla projeler üreteceğiz. Hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
SELMAN HASAN ARSLAN
: Merkezî yönetimden gerekli desteği alamadığımızı belirtmek isterim.


Önerilen Haberler