Atatürk’ün izinde, Selanik’ten Atakum’a

• 30 Mayıs 2022
Atakum Belediyesi’nin destek olduğu proje kapsamında Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evden alınan toprakla Yunanistan Gümülcine’den yola çıkan bisiklet grubu Atakum’a geldi.

CHP Balkan Masası'nın organize ettiği “Gençlik Geleceğimizdir” değişim programı dahilinde Atakum Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı projeyle 3 Mayıs’ta Yunanistan Gümülcine’den yola çıkan Rodop Bisiklet Doğa Sporları Grubu (ROBİS) üyeleri Atakum’a ulaştı. Atakum girişinde Atakum ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, CHP Balkan Masası Belediye Sorumlusu Hasan İpek, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Şeref Aydın, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, CHP Atakum Kadın Kolları Başkanı Emine Kandemir, CHP Atakum Gençlik Kolları Başkanı Yasin Sarıkaş ve Atakum Kent Konseyi Genel Sekreteri Şenol Katkat’ın karşıladığı bisikletçiler, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD) üyesi bisikletçilerin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Havza’ya gittiği aracın bir benzerinin eşlik ettiği konvoyla Atakum Belediyesi’ne geldi. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Bu toprağı Lozan Parkı’nda bir çiçeğin, bir ağacın yeşermesi için kullanacağız ve ona gözümüz gibi bakacağız,” dedi.