"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

BELEDİYE GAZETESİ 100. SAYISINI KUTLUYOR

Funda Dörtkaş

CHP Belediye Gazetesi Yayın Yönetmeni ve Editör

CHP Belediye Gazetesi Yayın Yönetmeni ve Editör Funda Dörtkaş Belediye Gazetesi’nin 100. sayısına ilişkin yazdı.

Kolektif bellek, tanıklıklarla oluşur, hakikati pekiştirir. Her birimizin üyesi olduğu toplumsal yaşam, kolektif belleğin izini taşırken, hâlihazırda hakikatinden şüphe edilmeyecek tarihsel geçmişi de itiraz edebileceğimiz koşullara dahil eder. Geçmiş ve bugün arasında devamlılığı tesis etme amacını tamamlamak isteyen tarihselliğin aksine kolektif bellek, belirgin, koşulsuz ve inandırıcı bir devamlılığa sahiptir. Bu nedenle tanıklıkları müşterek bir zamanın ve hakikatin istikrarıyla dile getirebiliriz. Umudu ve inancı muhafaza etmenin, yaşananlarla yaşanma ihtimali olanları mukayese etmenin, kabullenmenin yanılsaması yerine itirazın değiştirici gücüne odaklanmanın amacı belki de budur. Türkiye’nin yirmi yıldır tarihsel-toplumsal açıdan dönüşümünü bu kavrayışla değerlendirmek, harekete geçmenin asli unsurudur. Söz ve yazı böylesi bir gerçeği ve yaşananları görünür kılar, zamana not düşer, hâliyle kıymetlidir ve anlamlıdır.

Mayıs 2020’de yayın hayatına başlayan Belediye Gazetesi bu açıdan bakıldığında önemli bir yere yerleşiyor. Türkiye siyasetinin zor ve önemli bir dönemine tanıklık ediyor. Kayıt tutuyor. Bugüne iz bırakıyor, geleceğe de değeri kendinden menkul bir külliyat emanet ediyor. CHP’li yerel yönetimlerin haftalık mecrası Belediye Gazetesi’nin bir parçası olmaktan, yayın yönetmenliğini ve editörlüğünü yapmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Bu hafta 100. sayımızı kutluyoruz. Yayıncılık sektörünü bilenler aylık bir mecrayı bile kesintisiz, dolu dolu içerikle hazırlamanın ne kadar zor olduğunu tahmin eder. İki yıldır her hafta önemli dosya konularıyla karşınıza çıkmak için emekle, özveriyle, inançla, sorumluluk duygusuyla yılmadan, yorulmadan çalıştık. Geride bıraktığımız 99 sayıda 99 dosya konusu işledik. Her dosya, Türkiye toplumunu ilgilendiren, siyasi, toplumsal ve ekonomik bağlamıyla günümüzün hakikatlerini ortaya koyan konuları kapsadı. 11 büyükşehir, 10 il, 169 ilçe ve 24 belde olmak üzere 241 belediye başkanıyla röportajlar yaptık. Dosya konuları kapsamında ise, 11 büyükşehir, 5 il, 121 ilçe ve 13 belde olmak üzere toplam 150 belediyeyle 472 röportaj yaptık. 355 uzman/akademisyen, 69 MYK ve PM üyesi röportajlarıyla Belediye Gazetesi’ne katkıda bulundu. Belediyelerden 16.034 haber yayımladık.

Küçük ve genç bir ekibiz. Haftanın yedi günü kesintisiz çalışan ekip arkadaşlarım ve ben 100. sayı heyecanını sizlerle paylaşmanın sevincini yaşıyoruz. Öncelikle CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun’a bana ve ekibime inandığı, bizi her zaman desteklediği için yürekten teşekkür ediyorum. Yayın sorumlumuz Şevket Yaman, sağduyusuyla, çözüm odaklı bakış açısıyla, bilgisi ve birikimiyle muazzam bir yol arkadaşı. Kendisine ne kadar teşekkür etsem az. Görsel tasarımcımız Kağan Özdemir, muhabirlerimiz Fatma İhtiyar, Eylül Kibele Mengeş ve Umut Erol olmasaydı çok beğenilen Belediye Gazetesi’ni bugünlere taşımak pek mümkün olmazdı. Çalışkan olmaları, sorumluluk duygusunu hiç kaybetmemeleri, gelecek için birlikte bir şeyler yapmanın gücüne inandıkları ve arkadaşlıkları için hepsine minnettarım. Ekibimize yakın zaman önce katılan web tasarımcısı Cemgazi Yoldaş’a ve sosyal medya sorumlusu Sanem Çalışkan’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Belediye Gazetesi’ni kamusal alana taşıyan, bilinirliğini artıran onlar. Bugüne kadar emeğiyle gazeteye katkıda bulunanlara da teşekkürüm baki.

Milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri, milletvekili danışmanları, belediye başkanları, başkan yardımcıları, özel kalemler, basın danışmanları, uzmanlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının temsilcileri, gazeteciler, röportaj ve yazı teklifimi her zaman nezaketle kabul ettiler, eksik olmasınlar. Onların bakış açısı, bilgisi, deneyimi ve katkısı, müştereklik duygusunu güçlendirdi, Belediye Gazetesi’ni bugünlere taşıdı.

Belediye Gazetesi, şimdiki zamanı, geleceğe dair umutla çerçevelemeye devam edecek. Türkiye siyasetinin tarihsel temsiline kolektif belleğin sözünü ekleyecek. Nice 100. sayılara, hep birlikte.


Önerilen Haberler