"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Böcek: “Verdiğimiz sözleri tutacağız”

  • 30 Mayıs 2022
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MUHİTTİN BÖCEK
: Vatandaşların yaşam standartlarının yükseldiği, yüzünün güldüğü, yönetimde herkesin söz sahibi olduğu bir kent inşa etmek için yola çıktık. Göreve başladığımız günden bu yana her adımımızı sorumluluk duygusuyla attık. Bu süreçte zor günler geçirdik. Pandemiyle karşılaştık. Büyük felaketler ve afetler atlattık. Olumsuzluklara rağmen moralimizi bozmadık, umudumuzu yitirmedik. “Biz, birlikte yaparız,” diyerek çıktığımız yolda verdiğimiz sözleri tutmak ve daha fazlasını yapmak için durmaksızın çalıştık. 19 ilçeye ve 913 mahalleye eşit ve adil hizmet ulaştırmak için gecemizi gündüzümüze kattık. Aynı azimle, kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.

Yerelden kalkınmaya önem verdik. Antalya’da refah düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefledik. Bu doğrultuda projelerimizi ve yerelden kalkınma modelini hayata geçirdik. Yerelden kalkınma modeli, başlı başına bir vizyon projesi. Öte yandan, Antalya’nın uzun zamandır çözülememiş problemlerini çözmeye gayret ediyoruz. Hizmette eşitlik ilkesi çerçevesinde altyapıdan imara, eğitimden kültüre, spordan sanata, toplu taşımadan kent planlamasına kadar her alanda kentin bileşenleriyle birlikte hareket ediyoruz.

“Ben, Sen Yok, Biz Varız” ve “Birlikte Yönetir, Birlikte Yaparız” sloganlarıyla yaşanabilir ve güzel bir kentin temelini attık. Turizmde ve tarımda yüksek katma değer üreten, eğitim, spor, kültür ve sanat odaklı, çevre ve doğa dostu, mutlu bir kent olmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda söz verdiğimiz 77 projenin yanı sıra 142 projeyi daha hayata geçirdik.

Yerelden kalkınma projelerimiz arasında “Halk Et”, “Halk Süt”, “Halk Ekmek”, her ilçeye bir kreş, akıllı tarım uygulamaları, üreticiye fidan, tohum ve hibe desteği, çiftçi eğitimleri, bitki besleme desteği, ipekböcekçiliğinin yaygınlaştırılması, kapalı devre sulama, boru, vana, motopomp desteği, güneş enerjisi santralleriyle sulama kooperatiflerine enerji desteği, süt tankı desteği, hamur yoğurma, üzüm ve nar sıkma, ceviz kabuğu ayırma, makarna kesme makinesi gibi makine-teçhizat desteğiyle hayvancılık desteği, organik üretim için biyolojik mücadele, “Çiçek Soğanı Üretim ve Depolama Tesisi”, arıcılara yönelik destek çalışmaları, tıbbi ve aromatik bitki desteği, “Kadınlar Üretti Antalya Kazandı Projesi” ve “Çiçek Kokulu Şehir Projesi” yer alıyor.

Eğitim, spor, kültür, sanat odaklı projeler arasında “Altın Portakal Özüne Döndü Projesi”, “Antalya Piyano Festivali”, “Hobifest, Kitap Fuarı”, “Yılbaşı Festivali”, “Antalya Turizm Birliği Projesi” ve “Doğan Hızlan Kütüphanesi” bulunuyor.

İmar ve şehircilik projeleri arasında “Akıllı Ulaşım Sistemleri Projesi”, “Kavşak Düzenleme Projesi”, “Meltem Katlı Kavşağı Projesi”, “Ulaşımdaki Engellerin Kaldırılması Projesi”, otopark projeleri, “Akıllı Kent Antalya Projesi”, kent estetiği çalışmaları, GES projeleri, kent meydanları çalışmaları, “Kentimizin Hafızasına Sahip Çıkıyoruz Projesi”, Karaman ve Kuruçay Köprüsü, “Kemer Cumhuriyet Meydanı Projesi”, kırsal bölgelerdeki yol çalışmaları, yaya üst geçit projeleri, “3. Etap Raylı Sistem Projesi”, “Elmalı Otobüs Terminali”, “Uncalı Mezarlığı Yenileme Projesi”, “Sokak Hayvanları Bakımevi Projesi” ve “Manavgat Toptancı Hali Projesi” yer alıyor.

Çevre ve doğa dostu projeler arasında “Denizlerimiz Tertemiz Projesi”, “Yeşilçam Doğa Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi”, “Manavgat Katı Atık Aktarım Tesisi”, “Atık Isıdan Enerji Üretimi Projesi”, deniz deşarj hatlarının ve içme suyu depolarının yenilenmesi, kanalizasyon projeleri, “Serik Atık Su Arıtma Tesisi”, “İnsansız Cankurtaran Projesi”, “Gemi Atık Alım İstasyonları Projesi”, “Gemi Otomatik Tanımlama Sistemi”, “Balıkçı Ağı Atıklarının Toplanması Projesi”, “Dere Atık Kapanları Projesi”, “Yabancı İstilacı Türlerle Mücadele Projesi”, “Anıt Ağaçların Tescillenmesi Projesi”, “Türkiye’nin En Ünlü Ormanı Projesi”, “Susuz Çim Projesi”, “Rulo Çim Üretim Tesisi”, “Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi” ve “Zirai Ambalaj Atıkları Bertaraf Projesi” bulunuyor.

Sosyal projeler arasında “Emekliler Kahvesi”, üniversite öğrencilerine ücretsiz su, “Antalya Fikir Atölyesi”, e-spor, “İstihdam Ofisi”, sağlık kompleksi, yerleşik yabancılar ve turistler için etkinlikler, ata sporuna ve amatör spora destek, muhtarlara destek, toptancı hallerine yönelik çalışmalar, afet sonrası destek hizmetleri, çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği, BİMEKAN evsizler yurdu, öğrenci yurtları ve “Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarı Acil Eylem Planı” yer alıyor.
 
Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MUHİTTİN BÖCEK:
Verdiğimiz sözleri unutmadık. Söz verdiğimiz projeleri hayata geçirmekle kalmadık, daha fazlasını yaptık. Önümüzdeki dönemde yeni projelerimize odaklanacağız. Daha fazla hizmet üretmek için çalışacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla, üniversitelerle, vatandaşlarla işbirliği yapmaya, sosyal yardımları artırmaya, kamu yararına öncelik vermeye, iş-aş üretip paylaşmaya ve Antalya’yı birlikte yönetmeye devam edeceğiz.

Tamamlamayı hedeflediğimiz projeler arasında “Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi”, “Balbey Mahallesi Yenileme Projesi”, “4. Etap Raylı Sistem Projesi”, “100. Yıl Bulvarı Yeni Yaşam Alanı Projesi”, “Korkuteli Yaş Meyve-Sebze Kurutma Tesisi”, “Gençlik Merkezi Projesi”, “Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi”, “Kaleiçi Çevre Düzenlemesi Projesi”, “Engelsiz Yaşam Evi Projesi”, “Hop On-Hop Off”, “Antsu, Kırcami Planı ve Altyapısı”, “Sera Atıkları Projesi”, “Lara Kent Parkı ve Sahil Projesi”, “Atık Su Arıtma Master Planı”, “Konyaaltı-Liman Bölgesi Sahil Düzenleme Projesi”, “Boğaçayı 2. Etap Rekreasyonel Alan Tasarımı Projesi”, “Zeytinpark Projesi”, “Hurma Arıtma Çamuru Yakma ve Enerji Geri Kazanım Tesisi”, “Konyaaltı Yeni Yol Projesi”, “Kundu Turizm Yolu Projesi”, “ASAT SCADA Sistemi Yatırımı”, “Finike Cumhuriyet Meydanı Düzenleme Projesi”, “Elmalı Kadın Emeği Üretim Atölyesi Projesi”, “Arıtma Çıkış Sularının Tarımsal Sulamada Kullanılması Projesi”, “Kuzey Antalya İçme Suyu Temin Projesi” yer alıyor.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MUHİTTİN BÖCEK:
Siyasi engellemelerle karşılaştığımız dönemler oldu. Ancak hiçbir engel bizi vatandaşa hizmetten geri bırakamazdı. Projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Bu süreçte karşımıza geçmiş yönetimlerden kalan sorunlu projeler ve kronikleşmiş problemler çıktı. Seçimi kaybedeceğini anlayan yöneticilerin aceleyle, planlamadan ihaleye çıktıkları projelerden vatandaşların yararına olanları bitirme kararı aldık. Çünkü bu projeleri iptal etmek ya da çözümsüzlüğe sürüklemek belediyemizin bütçesine zarar verecekti.


Önerilen Haberler