"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bozkurt: “Vatandaşların hakkını savunacağız”

  • 30 Mayıs 2022
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
KEMAL DENİZ BOZKURT:
Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) etkin çalışıyor, işverenlerle iş arayanları bir araya getiriyor, vatandaşların iş bulmasına yardımcı oluyor. Amacımız, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak. Ülkemizin ekonomik koşulları iyi değil. Göreve geldiğimiz günden bu yana 35.000 vatandaşın istihdam edilmesine aracı olduk. Belediyemizin bünyesinde kurslar (gençlerin eğitimine destek olmak amacıyla sınavlara hazırlık kursları, yetişkinlere hobi kursları) açıyoruz. Belediyemize ait 7.000 metrekarelik alanda uzman eğitmenlerle vatandaşları buluşturuyoruz. Her konuda vatandaşlara, özellikle gençlere destek oluyoruz.

İlçemizdeki iş insanlarıyla işbirliği yapıyoruz, meslek edindirme kursları yoğun ilgi görüyor.
İşsizliğe çözüm bulmak ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirdiğimiz proje kapsamında 32 farklı alanda (aşçı yardımcılığı, kuaförlük, modelist yardımcılığı, düz dikiş makineci, overlokçu, ön muhasebe, gazaltı kaynakçılığı, sıhhi tesisat-armatür montajcısı ve onarımcısı, boru tesisatçısı, arıcılık vb.) meslek eğitimi veriliyor. Kursu tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı sertifika veriliyor, istihdam imkânı sağlanıyor. KursiyerlerESBİM aracılığıyla ilçemizdeki işletmelerin uygun kadrolarında istihdam edilecek.

Yeşil alanları artırıyoruz. 10’dan fazla park yaptık. Parklarda çocuklar için oyun gruplarının yanı sıra fitness aletleri de yer alıyor. Haramidere’de kent parkı yapımına başladık. İlk etabın yapımı devam ediyor. Park tamamlandığında kişi başına düşen yeşil alan miktarı artacak.

Özel gereksinimli çocuklar için özel eğitim merkezi açtık, otizmli, Down sendromlu ve özel gereksinimli çocukların eğitimini üstleniyoruz, ailelerin yanında oluyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
KEMAL DENİZ BOZKURT:
Yeşil alanları artıracağız. “Kampüs Lise” projesi kapsamında beş yeni lisenin yapımına başlayacağız, ilçemizin genelindeki liseleri de bu alana taşıyacağız. Merkezdeki liselerin yerine ilkokul ve ortaokul yapacağız. Bu sayede sınıflardaki yoğunluğu azaltacağız, nitelikli eğitimin önünü açacağız. İstihdama yönelik çalışmaları ve sanayi işbirliğini sürdüreceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
KEMAL DENİZ BOZKURT:
İlçemizdeki okulların spor salonlarına kaymakamlık el koydu. Aşevi projemiz engellendi. Proje için düşündüğümüz alan kaymakamlık tarafından özel bir firmaya kiraya verildi. Vatandaşların hakkını savunmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler