"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Demir: “Ardahan’ı kalkındıracağız”

  • 30 Mayıs 2022
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
FARUK DEMİR:
Vatandaşlara layık olmak için çalışıyoruz. Belediyeyi büyük bir oy farkıyla ve borçla devraldık. Ardahan’a söz verdik, Ardahan’ın tarihî, doğal ve kültürel özelliklerini öne çıkarmak için projelerimizi hayata geçirdik, kentimizin çehresini değiştirdik. Daha önce yapılmayanları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

Sokak hayvanlarına sahip çıktık. Barınaktaki sokak hayvanlarını vatandaşlarla buluşturduk, mama temin ettik. Temizlik çalışmalarına ağırlık verdik. Belediyemizin atölyelerinde imal ettiğimiz çöp kovalarını kentimizin hemen hemen her noktasına yerleştirdik. Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü, sokakları ve caddeleri sürekli temizliyor. Kiralık araç uygulamasına son verdik. Uygulama belediyemizin bütçesi için yüktü. Bu sayede tasarruf ettik. 23 tane hibe aracı belediyemize kazandırdık. İstihdama katkıda bulunmak için tekstil fabrikalarının kurulmasına öncülük ettik. Kür (Kura) Nehri’nin her iki yakasında rekreasyon çalışmaları yaptık. Proje kapsamında yürüyüş yolları, spor ve dinlenme alanları oluşturduk, peyzaj, yeşillendirme, aydınlatma çalışmaları yaptık. Nehir yakınında butik tatil köyü kurmak için çalışmalara başladık, bungalov evler tasarladık. Yol çalışmaları kapsamında yollara sıcak asfalt döktük. Trafikte devrim niteliği taşıyan tek yön uygulamasını başlattık, trafik keşmekeşine son verdik.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
FARUK DEMİR:
Güneş enerjisi santrali kuracağız. Otobüs terminalini yenileyeceğiz ve modernleştireceğiz, yeni terminali haziran ayında hizmete sunacağız. Hayvancılığa destek olmak için kaba yem fabrikası açacağız. Kavurma, et, kaz ve sucuk entegre tesislerini vatandaşların hizmetine sunacağız. Biyogaz tesisi kuracağız, yeni hizmet binası inşa edeceğiz, Milli Egemenlik Park’ında peyzaj çalışması yapacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
FARUK DEMİR:
Kısmen de olsa siyasi engellemelerle karşılaştık. CHP’li belediye olduğumuz için finansal destekten ve bütçe ödeneğinden minimal ölçüde yararlanıyoruz. Ancak bahanelere sığınmadan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Ardahan’ı kalkındırmak için gayret gösteriyoruz.


Önerilen Haberler