Doğan: “Turizmi geliştirmeyi hedefliyoruz”

• 30 Mayıs 2022
Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ALİ DOĞAN
: Festival düzenledik. Kardeş belediyecilik çalışmaları doğrultusunda diğer belediyelerle protokoller imzaladık. Daha fazla verimli hizmet üretmek için çalıştık. Başarılı 33 üniversite öğrencisine her ay burs veriyoruz. Okullarda bakım-onarım çalışmaları yaptık. Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin resim çalışmalarını destekledik, sergi düzenlemeye karar verdik, ancak pandemi nedeniyle sergiyi iptal ettik. Belediye şirketimiz Karteks bünyesinde kadınları üretime dahil etmek amacıyla çalışmalar yaptık. Karkamış Antik Kenti’nin tanıtımı, çevre düzenlemesi ve Fırat Havzası’nda sosyal tesis inşası için proje ürettik, çalışmalar gerçekleştirdik. Vatandaşların talepleri doğrultusunda arsa/konut çalışmaları, parklarda ve yeşil alanlarda peyzaj düzenlemesi yapıyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ALİ DOĞAN:
İlçemizin sorunlarını çözmeyi, vatandaş memnuniyetini artırmayı ve turizmi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ALİ DOĞAN:
İlçemizin menfaatlerini ön planda tutarak ikili ilişkileri en üst seviyede tutmaya yönelik çabamıza rağmen hizmet ve taleplerimizde gecikmeler yaşanıyor.