Gemlik Belediyesi vatandaşlara fidan desteğini sürdürüyor

• 30 Mayıs 2022
Gemlik Belediyesi bu yıl da binlerce fideyi Gemliklilere hediye ediyor.

Gemlik Belediyesi’nin ata tohumlarından ürettiği fideleri belediye ekipleri çeşitli mahallelerde ücretsiz olarak dağıtıyor. Gemlik Belediyesi, ata tohumlarını hayata döndürme hedefinde önemli bir çalışmayı da hayata geçiriyor. Daha önce tamamen organik, hibrit olmayan doğal tohumlardan, Adliye Mahallesi'ndeki tarlada domates üreten Gemlik Belediyesi, daha sonra bu domateslerin tohumlarını ayırarak çiftçilere hediye etmiş, kalan kısımları ise salça üretilmesi için kırsal mahallelerdeki kadın girişimci derneklerine eşit olarak dağıtmıştı. Üretimde hiçbir kimyasal ilaç kullanmayan, tamamen doğal yollarla gerçekleştirilen çalışmalar sonucu hasadı yapılan tarım ürünlerinde çeşitlilik bu yıl arttı. Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin devam ettirdiği organik tarım faaliyetlerinde domatesin yanı sıra patlıcan, fasulye, biber ve karpuz fidesi yetiştirmeye başladı.