"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gök: “Güzel günlere birlikte ulaşacağız”

  • 30 Mayıs 2022
Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
HAKAN GÖK:
Üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Önceki dönemleri ilçemizin temel sorunlarına ayırdık. İçme suyu hattını ve araç parkını yeniledik, hastane, yurt, kütüphane, kültürel alanlar, yollar, parklar yaptık. Çevre düzenleme çalışmalarını tamamladık. “Marka bir ilçe” yaratmak için yola çıktık. İlçemizin tarihî, doğal ve kültürel mirasını koruyarak hedeflerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Tarihî çarşının ve arastanın yenilenmesi için girişimde bulunduk, projeyi başlattık. Türkiye’nin en güzel ve büyük seyir terasını hizmete açtık. Genç nüfus göçü yaşıyoruz. İlçemizdeki yoğun yaşlı nüfusunun ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yaptık, evde temizlik hizmeti başlattık. Sokak hayvanları için Divriği Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni açtık. Veteriner hekim gözetiminde üç personelle sokak hayvanlarını tedavi ettik, kısırlaştırdık, mama üniteleriyle besledik. İlçemize yakışan bir otogar yapmak için projemizi hazırladık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle otogar yapımına başladık, projemizi bir yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Tarımsal üretimi desteklemek ve yöresel ürünleri ön plana çıkarmak için DİVKOOP’un kurulmasına öncülük ettik. Mahalle toplantıları düzenledik. Her hafta pazaryerlerini ve esnafı ziyaret ettik. Vatandaşların isteklerini ve taleplerini dinledik. Hayata geçirmek istediğimiz birçok proje var. Bu projeleri tamamlayacağız.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
HAKAN GÖK:
Ülkemizde büyük bir ekonomik kriz var ve herkesi derinden etkiliyor. Ekonomik kriz belediyeleri de etkiledi. Öncelikli hedefimiz, bu zor koşullarda belediyemizi ayakta tutmak ve sorumluluklarımızı yerine getirmek. İçme suyu borcu dışında borcumuz yok. Borçsuz sayılı belediyelerden biriyiz. Mali düzenimizi korumaya gayret edeceğiz. Turizmi geliştirmek için hayırsever vatandaşların desteğiyle, merkezî yönetimden alacağımız payla çalışmaya devam edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek,” sözü doğrultusunda sosyal yardımlara daha fazla pay ayıracağız. Tarımsal üretimi desteklemek için ilçemizdeki kooperatifle birlikte vatandaşları üretime yönlendireceğiz. İlçemizde turizm kampı kurmak için projemizi hazırladık, vatandaşların onayını aldık. Bu projemizi en kısa sürede tamamlayacağız. İlçemizdeki havaalanı atıl durumdaydı. İş insanı bir hemşerimizle görüştük, havaalanını aktif hâle getirmek, pilot ve uçuş okulu kurmak için talebimizi ilettik, talebimize olumlu yanıt aldık, havaalanı yapımı başladı. İlçemizde doğup büyüyen vatandaşlar bize her zaman destek oluyor. Aydınlık ve güzel günlere birlikte ulaşacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
HAKAN GÖK:
Kamu kuruluşlarıyla uyum içinde çalışmaya gayret ediyoruz. İlçemizin tarihî ve kültürel mirası nedeniyle tüm kurumlar sorumluluk duygusuyla çalışıyor. Seçim dönemleri dışında on üç yıldır herhangi bir siyasi engellemeyle karşılaşmadım. Sivas’ta tek CHP’li belediye biziz. Bu nedenle gündemdeyiz. Sorumluluk duygusuyla, hassasiyetle, adil ve eşit hizmet sunma anlayışıyla çalışıyoruz.


Önerilen Haberler