"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Güller: “Konut açığını gidereceğiz”

  • 30 Mayıs 2022
Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
GÜRBÜZ GÜLLER:
Fevziye Mahallesi’nde Küçükbaş Hayvan Üretme Tesisi Projesi’ni hayata geçirdik. 2020 yılının Eylül ayında 250 küçükbaş hayvanla başlattığımız projede hayvan kapasitesi 550 küçükbaş hayvana ulaştı. Süt Depolama ve Üretim Merkezi için de fizibilite çalışmalarına başladık. Amacımız, hayvancılık yapmak isteyen vatandaşları desteklemek, kadınları üretime teşvik etmek. Bu amaçla küçükbaş hayvan kapasitesini 1.000’e yükseltmek için çalışmalar yapıyoruz. Kadınların üreteceği süt ürünlerini Halk Market’te satışa sunacağız. 400 dönümle başladığımız tarımsal üretim çalışmalarına 1.200 dönümle devam ediyoruz. Hedefimiz, verimli arazileri değerlendirmek, arpa, buğday, yonca, mısır ekimine devam etmek. Bu ürünleri öncelikle küçükbaş hayvan çiftliğinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanıyoruz. İhtiyaç fazlası ürünleri ihtiyaç sahibi küçükbaş hayvan üreticilerine dağıtıyoruz. Tarlalara nohut, mısır, fasulye ekiyoruz, hasat sonrası ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz. Yeni dönemde seracılık faaliyetlerine de başlayacağız, fide ve tohum üreteceğiz. Alpubel A.Ş.’ye ait olan pancar sökme makinesi geçmiş dönemdeki borçlar nedeniyle hacizliydi, makineyi hacizden kurtardık, tekrar vatandaşların hizmetine sunduk.

Yol çalışmalarına devam ediyoruz. Gökçeoğlu, Aktepe, Koşmat, Fevziye, Bozan Mahalleleri’ne kilit parke taşıyla bordür taşı döşedik. 2022 yılında yol çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz. Kemalpaşa ve Bozan Mahalleleri’ne 80 tonluk kantar kurduk. Üç mahalleye kantar kurma çalışmalarımız devam ediyor.

Fevzipaşa Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi’nde Alpu Konukevi’ni hizmete sunduk. Sokakta kalan vatandaşları da konukevinde misafir ediyoruz. Alpu Kültürevi’ni açtık. Kültürevinde organizasyonlar, toplantılar ve çocuklar için kurslar düzenleniyor.

Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. İçme suyu hattının bir kısmını bitirdik. Arıtma tesisinin ihale süreci tamamlandı. Sağlıklı içme suyuyla ilgili Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’yle ortak çalışmalar yapacağız.

Karacaören Mahallesi’nde muhtarlık binası, Işıkören Köyü’nde taziye evi, Mamure Mahallesi’nde toplu yemek alanı açtık. Yeni dönemde de ortak kullanım alanları oluşturacağız. İbadethaneleri yenileyeceğiz. Tarla yollarını onardık, kumlama çalışması yaptık. Bu çalışmaları sürdüreceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşların evlerini onardık. Belediyemizin Sosyal Hizmet Birimi tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere giyim, gıda ve yakacak yardımında bulunuyoruz. Halk Market için yer tespiti yaptık, çalışmalara başladık. Halk Market’i yıl sonuna kadar hizmete sunmayı hedefliyoruz. S.S. Alpu Kadınları, Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletme Kooperatifi’nin kurulmasına öncülük ettik. Kooperatif sayesinde kadınlar hem ev hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
GÜRBÜZ GÜLLER:
Toplu konut sahalarını geliştireceğiz. Belediye garajını ve hizmet binasını yenileyeceğiz. Kreş ve anaokulu açacağız. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’yla ortaklaşa yapılacak çalışmalar kapsamında ilçemizin merkezinde ile kırsal mahallelerde yeşil alanlar ve park alanları oluşturacağız. İlçemizde konut açığının giderilmesi için arsa üretimi amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çok amaçlı spor sahaları inşa etmek için yer tespit edeceğiz. Seracılık faaliyetleri için altyapı çalışmaları yapacağız, soğuk hava deposu oluşturacağız. Güneş enerjisiyle ilgili proje kapsamında güç artırımı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Uyuzhamam Mahallesi’ndeki jeotermal şifalı suyu ekonomiye (termal turizm, şişeleme) kazandırmak için girişimde bulunmaya devam edeceğiz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
GÜRBÜZ GÜLLER:
Kamu kurumlarında çalışmalarımıza ve projelerimize önyargılı yaklaşıldığını gözlemliyoruz.


Önerilen Haberler