"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Himam: “Kamu kurumlarından destek alamıyoruz”

  • 30 Mayıs 2022
Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MEHMET İREM HİMAM:
Yaya ve Kemalpaşa Mahalleleri’nde 17.500 metrekarelik yol yaptık, kırsal mahallelerle ilçe merkezi arasındaki bağlantı yolunu tamamladık. 30.000 metrekare kilitli parke taş döşedik, 15.000 metrekare yeni yol yaptık. 60 kilometrelik tarla ve zeytinlik yolunu düzenledik. Turizmi geliştirmek amacıyla 2021 yılında Sualtı Müzesi’nin eserlerini yapmak üzere gelen iki yabancı ve sekiz yerli sanatçıya ev sahipliği yaptık, “Balıkesir’in Değerleri” konulu Uluslararası Kuzey Ege Heykel Sempozyumu düzenledik. Yedi yabancı ve beş yerli sanatçıyla ikincisini düzenlediğimiz “İda’dan Roma’ya Aeneas’ın Yolu” konulu Uluslararası Kuzey Ege Heykel Sempozyumu devam ediyor. Yaya ve Karaağaç Mahalleleri’ne bisiklet yolu ve yürüyüş yolları yaptık. İmar planındaki yolları, yeşil alanları ve diğer kamu alanlarını bedelsiz olarak kamuya tahsis ettik, bu alanları düzenledik. Vatandaşların ruhsat ve plan taleplerini değerlendirdik, mağduriyeti gidermeye çalıştık. Üst ölçek planları büyükşehir belediyesi tarafından yapılıyor. Onay sonrası alt ölçek planları hazırlanacak. Bu kapsamda ön analizleri tamamladık. Karaağaç Mahallesi’nde 12. Folklorik Deve Gösterisi düzenledik. Unutulmaya yüz tutan yağlı güreşi 50 pehlivanın katılımıyla vatandaşlarla buluşturduk. Gömeç’in kurtuluşunu, 6 Eylül’ü coşkuyla kutladık. İhtiyaç sahibi 500 aileye erzak, 100 aileye aceze yardımında bulunduk. 1.500 adet alışveriş çeki dağıttık. 350 vatandaşa Ramazan ayında iftar yemeği ulaştırdık. 2020 yılının Mayıs ayında kurduğumuz Sağlık Hizmetleri ve Evde Bakım Birimi’nin çalışmaları kapsamında 13 mahallede ayda ortalama 200 haneyi ziyaret ettik, ilaç, gıda ve medikal malzeme desteğinde bulunduk. 160 hastaya hastane nakil hizmeti verdik. “Hoş Geldin Bebek” projemizle taziye paket projemiz devam ediyor. 2022 yılının Şubat ayında belediyemiz bünyesinde psikolog çalışmaya başladı. Bu sayede gençlere, sporculara psiko-sosyal destek, yetişkinlere aile ve bağımlılık danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Belediyemize ait 2.500 metrekarelik alanda öz kaynaklarımızla kurduğumuz tesiste kendi taşımızı üretiyoruz. Tesis sayesinde istihdama da katkıda bulunduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MEHMET İREM HİMAM:
İki mesire alanı yapacağız. Daha fazla yaya ve bisiklet yolu oluşturacağız. Günlük 5.000 ekmek üretim kapasiteli halk ekmek fabrikası açacağız. Zeytin ağacı atıklarından biyokütle üretim tesisi kuracağız (pelet fabrikası). Sualtı heykel galerisi açacağız. Gündüz bakımevi/kreş yapacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MEHMET İREM HİMAM:
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ve Türkiye Belediyeler Birliği’ne yaptığımız hibe başvuruları olumsuz cevaplanıyor. Baski Birimi’yle altyapı ve arıtma projelerinde uyumsuzluk söz konusu, yapılacak yatırımların bütçeleri bahane gösterilerek projeler erteleniyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, belediyemize yeteri kadar destek vermiyor. Diğer kamu kurumlarından da destek alamıyoruz.


Önerilen Haberler