"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

İlkay Girgin Erdoğan: “Her koşulda vatandaşlara hizmet ediyoruz”

  • 30 Mayıs 2022
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
İLKAY GİRGİN ERDOĞAN:
Pandemi, savaş, ülkemizdeki ekonomik kriz, bölgemizdeki doğal afetler bizi zorladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürdük, herkese eşit hizmet götürmeyi ilke edindik.

3-6 yaş arasındaki çocuklar için Mordoğan’da anaokulu açtık, gençler için kurs merkezleri oluşturduk, sınavlara hazırlık destek kursları açtık. Karaburun merkezdeki Gençlik Kültür Merkezi’ni yeniledik. Spor okullarının faaliyete başlaması için Karaburun Belediyesi Spor Kulübü Derneği’ni kurduk. Çeşitli branşlarda spor okulları açtık. Mordoğan Spor Tesisi’ni hizmete sunduk. Belediyemizin yelken kulübü hizmete başladı. Mordoğan Sağlık Yaşam Merkezi’ni yeniledik. Karaburun ve Mordoğan’da açık hava pilates alanları oluşturduk. İğne oyası, makrome ve tel kırma kurslarıyla faaliyete başlayan kooperatifler aracılığıyla atölyelerde üretim yapan kadınlara ek gelir sağladık. Pandemi sürecinde bu atölyelerde maske, siperlikli maske ve doktor önlüğü ürettik. Seramik atölyesinde her yıl yaklaşık 100 kadına eğitim ve sertifika verdik. Atölyemizde üretilen ürünleri ziyaretçilere armağan ettik, belediye bütçesinden hediyelik eşya harcamasına büyük ölçüde son verdik.  

Kuyucak sahilini ve Kuyucak Kafe’yi yeniledik. baştan sona yenilenerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Tesiste 700 metrekarelik çim alan, plaj voleybolu sahası, yoga alanı, dış mekân satranç oyunu alanı, spor alanları, kafe, şezlong ve oturma alanları, yelken merkezi yer alıyor, yetişkinler ve çocuklar için ücretsiz yelken, yoga, zumba, jimnastik, voleybol kursları düzenleniyoruz. Karaburun İletişim Merkezi’ni kurduk. Merkez bünyesinde 0535 105 51 99 numaralı WhatsApp hattı faaliyete başladı. Vatandaşlar şikâyet, talep ve önerilerini tek merkez aracılığıyla iletebiliyor.

İlçe merkezindeki Nergis Kafe’nin işletmesini aldık, kafeteryayı düzenledik. Nergis Kafe, yaşlılara aşevi hizmeti de veriyor. Belediyemizin yeni hizmet binasının yapımına başladık. Mordoğan’daki hizmet binasını yeniledik, birimlerimizin bir kısmını Mordoğan’a taşıdık. Mordoğan Mahallesi’nde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Binası Projesi’ne başladık. Tepeboz Mahallesi Yeniliman mevkisinde meydan düzenlemesi yaptık, köylü pazarını ve Mimasbel şirketi tarafından işletilecek kafeteryayı açtık. İncirlikoy ve Ardıç’taki plaj tesislerine ilçe merkezindeki Bodrum ve Manal Koyu’yla Mordoğan’daki Kocakum Plajı’nı ekledik. Bodrum Kafe’yi, Manal, Kocakum Plajları’nı yeniledik. Belediyemizin araç filosunu geliştirdik. Ambalaj Atıkları Yönetim Sistemi’ni kurduk. Nüfus yoğunluğuna göre ambalaj atığı toplama noktaları oluşturduk. Mavi bayraklı plajlarda Sıfır Atık Sistemi’ne geçiş yaptık.

“Halk Manav” uygulamasını başlattık. İzmir Sebze ve Meyve Hali’nden alınan ürünleri vatandaşlara ulaştırdık. 30 ton zeytin işleme kapasiteli zeytinyağı fabrikasını hizmete açtık. Sadece kadınların çalıştığı Eğlenhoca Keçi Peyniri Mandırası’nın süt işleme ve üretim kapasitesini artırdık. Yarımadaya özgü taze ve salamura sepet keçi peyniriyle kopanisti peynirinin, beyaz peynirin ve lor peynirinin marka olması için çalışmalara başladık. Kara keçi yetiştiriciliğini teşvik ettik. Keçi sütünü piyasa fiyatının üzerinde satın alarak keçi peyniri yetiştiricilerine destek olduk. Belediyemiz bünyesinde üretim yapan keçi peyniri mandırasında, zeytin ve zeytinyağı fabrikasında üretilen ürünler Mimasbel şirketinin www.mimasbel.com.tr internet sitesi aracılığıyla Türkiye’nin 81 iline ulaştırılmaya hazır hâle getirildi. Yerli fide ve tohum bankası oluşturduk. Çiftçilerden yerli tohum topladık. Üretilen yerli fideleri üreticilere ücretsiz dağıttık. Kadınların ürettiği yerel ürünlerin satılması için tezgâh ve pazarlar açtık. Bölgeye has ürünlerle ilgili festivaller ve şenlikler düzenledik.

Mordoğan Mahallesi’nde iskele, park ve yeşil alan düzenlemesi yaptık. Hasseki Köyü’nde meydan düzenleme çalışmaları gerçekleştirdik, sosyal tesis alanı oluşturduk. İlçe merkezindeki kavşağı yeniledik, kaldırım, bordür, peyzaj çalışmaları yaptık, yaya geçitlerini düzenledik. Mordoğan Cumhuriyet Meydanı’nda kilit parke taş çalışmalarını, bordür ve zeytin ağacı temalı heykel imalatını tamamladık. Özgürlük Parkı’nı açtık. Eğlenhoca Mahallesi’nde meydan düzenleme çalışması yaptık, köy çeşmesini yeniledik, Köydeki kadınların ürettiği ürünlerin satılması için tezgâhlar açtık, kadınlar için işlik yaptık, üretici pazarlarını hizmete sunduk. Mahallelerdeki Atatürk büstlerini yeniledik. Saip Mahallesi’nde meydan ve çevre düzenleme çalışması yaptık. İlçe merkezine ve mahallelere 50.000 metrekare kilit parke taş döşedik. Eski kilit parke taşları diğer mahallelerdeki yol çalışmalarında değerlendirdik. Salman Mahallesi’nde kilit parke taş döşeme çalışmaları yaptık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 21 çocuk parkı yaptık, on takım spor aleti seti temin ettik, montaj işlemini tamamladık. Karayelaltı yürüyüş yolunu ve aydınlatma sistemini yeniledik, peyzaj çalışması yaptık. 2019 yılında su, kanalizasyon ve altyapı çalışmalarına başladık. İZSU Genel Müdürlüğü’yle projelendirilen altyapı çalışmasıyla Mordoğan’da 110 kilometrelik kanalizasyon ve sekiz kilometrelik yağmur suyu şebeke hattı kazıldı. Bölgede sekiz tane terfi merkezi kuruldu, proje 2021 yılında tamamlandı. Karaburun merkezdeki kanalizasyon ve altyapı çalışmaları ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2022 yılında tamamlandı.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
İLKAY GİRGİN ERDOĞAN:
Yeni hizmet binamızı tamamlayacağız. İlçe merkezine alışveriş mekânı kazandıracağız. 30 Ekim 2020’de yaşanan 6.6 şiddetindeki depremde Kösedere Köyü’nde yıkılan 31 evden 13 tanesini yeniden inşa ediyoruz, ihaleye 16 Haziran 2022’de çıkıyoruz. Geçici hayvan barınağını Kösedere Köyü’ndeki sekiz dönümlük araziye taşıyoruz. Batı mahallelerinde 10.000 metrekare kilit parke ve 1.500 metre bordür taş döşeme çalışması yapacağız. Karaburun-Bodrum mevkisinde, iskele sahil bandında düzenleme yapacağız. Merkez Mahallesi’nde Masal Evi’ni, Sağlık Yaşam ve Spor Kompleksi’ni hayata geçireceğiz. Eski Mimas Oteli’ni onaracağız, bölge ekonomisine kazandıracağız. Yayla Mahallesi’ne sağlık kabini ve muhtarlık binası yapacağız. Tepeboz ve Bozköy Mahalleleri’nde yol ve meydan düzenleme çalışmaları gerçekleştireceğiz. Yeniliman ve Küçükbahçe Mahalleleri’nde yol çalışmalarını tamamlayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İzmir-Karaburun-Foça arasında vapur seferlerinin başlaması için yüzer iskele yapmayı planlıyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
İLKAY GİRGİN ERDOĞAN:
Siyasi engellemelerle karşılaşıyoruz. Taleplerimiz sürekli reddediliyor. Daha önce tahsisi yapılan, inşaat ruhsatı verilen itfaiye binası için tahsis işlemi iptal edildi. Mazeret üretmeden vatandaşlara hizmet etmek zorundayız. 14 Mart 2019’da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle “Özel Çevre Koruma Bölgesi” ilan edilen Karaburun imara büyük ölçüde kapalı olduğu için arsa ve konut gibi taşınmazların değeri orantısız ölçüde artıyor. İlçemizdeki RES projelerinin toplam kurulu gücü 373.5 MW’a ulaştı. Hükümete yakın medya gruplarının tarafımıza yönelik temelsiz saldırılarıyla RES projelerinin sahipleri arasında dikkat çekici bir bağ olduğunu görüyoruz.


Önerilen Haberler