Kadıköy Belediyesi’nden Pasolini’yi konu alan fotoğraf sergisi

• 30 Mayıs 2022
Kadıköy Belediyesi, Sinematek/Sinema Evi’nde hız kesmeden devam eden Pasolini toplu gösterimine Pasolini’yi konu alan fotoğraf sergisini ekledi.

Pasolini filmleri 3 Temmuz’a kadar izleyicilerle buluşacak. “Pasolini’nin Kapadokya’sı: Bir Yönetmenin Vizyonu ve Yansımaları” sergisi açıldı. Sergide, 1969 tarihli Medea filminin Kapadokya setinde Mario Tursi tarafından çekilen fotoğraflar sergileniyor. Sergi, 12 Ağustos’a kadar pazartesi hariç hafta içi her gün 10:00-20:00, hafta sonu 12:00-18:30 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. Serginin açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “1965'te Onat Kutlar ve dostları tarafından kurulan, 12 Eylül darbesiyle kapatılan Türk Sinematek Derneği’nin tarihi misyonunu devralan Sinematek/Sinema Evi, sinemanın seçkin örneklerine yer verdiği programlarıyla sinemaseverlerin kalbini şimdiden fethetti. Sanat sinemasının eski-yeni, yerli-yabancı örneklerinden oluşan, özenle hazırlanan programları sunmaktan, bu programları destekleyen sergi, panel gibi etkinliklerle sinema deneyimini zenginleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz,” dedi.