"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kepenek: “Hizmet odaklı çalışıyoruz”

  • 30 Mayıs 2022
Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
YÜKSEL KEPENEK:
2021 yılının Ağustos ayında hizmete açtığımız kapalı pazaryeri ve 28 işyeri Honaz’ın önemli bir eksiğini giderdi. Denizli’nin en büyük ve modern kapalı pazaryerini inşa ettik, projemiz vatandaşlar tarafından beğenildi. 28 işyeri bölgeye canlılık getirdi. Pazaryerinde sosyal ve kültürel etkinlikler de yapabiliyoruz. Karaçay, Akbaş ve Yokuşbaşı Mahalleleri’ne sosyal tesis ve kapalı pazaryeri yapıyoruz, projemiz 2022 yılında tamamlanacak.

2021 yılının Eylül ayında Kızılyer Mahallesi’nde Güllü-Himmet Bozdemir Gündüz Bakımevi ve Kreş’i hizmete sunduk. Bu sayede çocukların okul öncesi eğitimine ve gelişimine katkıda bulunuyoruz. Bakımevinde Finlandiya eğitim modeli uygulanıyor, uzay gözlem odası, tarımsal eğitim bölümü, mini hayvanat bahçesi yer alıyor, 24 öğrenci eğitim görüyor.

Yaş Sebze Meyve Alım Merkezi’nin bünyesinde “Tohum Saklama Birimi” oluşturduk. Birimde 850’ye yakın ata tohumu saklanıyor. Belediyemize ait yaklaşık 4.000 metrekarelik alanda Yerel Tohum Merkezi’yle sera ve uygulama alanları kurduk. Burada yetiştirdiğimiz binlerce fideyle organik ve genetiğiyle oynanmamış birçok sebze-meyve çeşidini bahçelere ve sofralara ulaştırdık. Yerel tohumları gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Ata Tohumu Projesi’ne başladık. Projemiz, Belediyeler Birliği’nin 2021 yılında düzenlediği proje yarışmasında “Çevre Koruma ve Altyapı Çalışmaları” kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Tarımsal sulamaya destek olmak için sürdürdüğümüz proje kapsamında Dinana Çayı’nı kapalı havzaya alarak su kaybını en aza indirdik. Bağarası’nda iki farklı noktada “Sulama Suyu Sondaj Tesisi” kurduk. İki tesisteki çalışmalara neticesinde suya kavuştuk. İlçemizde üretilen kirazın %90-95’lik kısmını ihraç ediyoruz. Belediyemize ait 10.000 metrekarelik alana kiraz ve Honaz’a özgü domates çeşitleri ektik.

Kaklık Mağarası’nı turizme kazandırmak için çalıştık. Mağaranın içindeki yürüyüş yollarını ve ışıklandırma sistemini yeniledik. Travertenlere giden suyun miktarını artırdık, devamlılığını sağladık. Mağaranın dışındaki yüzme havuzunu da yeniledik ve işlevsel hâle getirdik. Kaklık Mağarası, bölgemizin parlayan yıldızı olmaya devam edecek.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
YÜKSEL KEPENEK:
Kar-Ova Projesi’ne öncelik tanıyacağız. Karateke’ye ve Ovacık’a yakın yerde kurmayı planladığımız Kar-Ova Doğal Tarım Ürünleri Pazarı, üreticilerin ürünlerini direkt tüketiciyle buluşturacak. Organik ürünler de bu pazarda sergilenebilecek.
Üç mahallede inşaatı devam eden sosyal tesislere ek olarak Karateke, Menteşe ve Kızılyer Mahalleleri’ne de sosyal tesis ve kapalı pazaryerleri kazandıracağız. Ovacık Mahallesi’ne yeni bir park yapıyoruz. Muhtar odaları ve taziye evi yapacağız. Okul öncesinde çocukların iyi bir eğitim alması için Kocabaş Mahallesi’ne gündüz bakımevi ve kreş açacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
YÜKSEL KEPENEK:
Honaz, farklı etnik kimlikteki insanların huzur ve mutluluk içinde yaşadığı bir ilçe. İlçemizde sanayi ve tarım iç içe. Yerleşik nüfus 35.000, gündüz nüfusu 100.000’e yaklaşıyor. Biz, hizmet odaklı çalışıyoruz. Hizmetlerimizden her vatandaşın eşit şekilde yararlanması için gayret gösteriyoruz. Vatandaşların hayatını kolaylaştırmak istiyoruz. Amacımız, daha müreffeh bir Honaz yaratmak. Herhangi bir siyasi engellemeyle karşılaşmadık. Honaz için çalışmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler