"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kerimoğlu: “Kamu yararını gözetiyoruz”

  • 30 Mayıs 2022
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
BÜLENT KERİMOĞLU
: “7 Bölge 700 Çocuk” sloganıyla başlattığımız kampanyayı “7 Bölge 7000 Çocuk” olarak güncelledik. Kampanya kapsamında çocuklara mont, bot, ayakkabı, okul çantası, kitap ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyoruz. 10.000 çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Sevgi Yumağı Projesi’yle gönüllü vatandaşlar çocuklar için kazak, şapka, kaşkol, eldiven örüyor, ürünleri ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklara gönderiyoruz. Halk Kart’la her ay 1.300 aileye destek oluyoruz. Halk Market aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yazlık-kışlık giysi ulaştırıyoruz. Halk Market’e başvuran engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye ve hasta bezi temin ediyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara aşevinden yemek servisi yapıyoruz. Hafta içi her gün 700 ailenin evine gidiyoruz, kalorisi hesaplanmış dört çeşit sıcak yemek dağıtıyoruz. İlçemizdeki engelli derneklerine ve “Umut Çocukları” evine de yemek gönderiyoruz. Yıllık 390.000 kap yemek dağıtıyoruz.

Kreş sayısını 10’a yükselttik. 110 çalışanımızla 800 çocuğa kreş hizmeti veriyoruz. Türkiye’de nüfusuna oranla en fazla sayıda kreş öğrencisine hizmet veren belediye olmanın gururunu yaşıyoruz.

Türkan Saylan Kız Öğrenci Yurdu ve Bakırköy Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu’yla eğitimin her alanında olmaya devam ediyoruz. Bakırköy’de yalnız yaşayan vatandaşlarla öğrenci misafirhanelerinde kalan kız öğrencileri bir araya getiriyoruz, bu kapsamda “Anadolu’da Kızım Var” projesini hayata geçirdik. Bir vakıfla anlaştık, 20 erkek öğrenciye yurt hizmeti veriyoruz.

Çocuk İzleme Masası’nı hayata geçirdik. Fiziksel şiddete ve tacize maruz kalan, tecavüze uğrayan çocuklara psikolojik ve hukuki destek veriyoruz. Çocuk İzleme Masası, Avrupa Yerel ve Bölgesel Parlamentosu tarafından ödüle layık görüldü. Tıp merkezinde Çocuk Sosyal Polikliniği’ni hizmete açtık. Poliklinikte doktor, avukat, sosyal gelişim uzmanı, psikolog ve baro katkısıyla çocuklara destek veriyoruz. Bu projemizle Avrupa Konseyi tarafından “Çocuk Dostu Belediye” seçildik ve ödüllendirildik.

İlçemizdeki altı kültür merkezinde kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyoruz.

Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın genel sanat yönetmenini sanatçıların oylarıyla belirledik. Bakırköy Belediye Tiyatroları, yurtiçi ve yurtdışı turneleriyle tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor, yılda 250 tiyatro oyunu sahneliyor. Bakırköy Belediye Tiyatroları, Afife Jale Ödülü kazandı.

Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde, Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi’nde vatandaşlara spor yaptırıyoruz. 11.000 metrekarelik Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi’nde 1.000 kişilik oturma kapasiteli amfi tiyatro, Bakırköy’de yetişen ve ebediyete uğurladığımız sanatçıların büstleri, kapalı spor salonu, iki kapalı ve beş açık tenis kortu, basketbol-voleybol sahaları, çocuk oyun alanı, fitness alanı ve 13.000 metrekare yeşil alan yer alıyor. İlçemizdeki parklarda uzman eğitmenler eşliğinde vatandaşlara sabah sporu yaptırıyoruz.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
BÜLENT KERİMOĞLU
: Belediyemizin hizmet binasını yenileyeceğiz, birimlerin hepsini tek çatı altında toplayacağız. Yeni binamızı yeşil teknolojiyle hizmete sunacağız. Hizmet binası 35.000 metrekarelik alan üzerine yapılacak, 24 saat aktif olacak, binanın içinde konferans salonu, çok amaçlı salon, meclis salonu, kütüphane, kreş, bebek bakım odaları, kültür-sanat atölyeleri, restoran, kafeterya ve 570 araçlık iki katlı otopark yer alacak. Hizmet binasını yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi’ni en kısa sürede hizmete sunacağız. Merkezde üç nikâh salonu, sergi alanları, iki balo salonu ve kokteyl salonu yer alacak. Kapalı, asansörlü, yürüyen merdivenli, ibadethanesi ve geniş otoparkı olan, Türkiye’nin en modern kapalı pazaryerinin yapımına devam ediyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
BÜLENT KERİMOĞLU:
Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarımız defalarca reddedildi. Her çalışmamız bahaneler üretilerek kabul edilmedi.


Önerilen Haberler