"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kılıç: “Hizmet kalitesini yükselteceğiz”

  • 30 Mayıs 2022
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
ERHAN KILIÇ
: Göreve geldiğimiz günden bu yana ihtiyaçları ve sorunları yerinde tespit ettik. “Makamımız sokaklardır” şiarıyla hareket ettik. Projelerimizi bilimsel destek alarak planladık. Hizmet kalitemizi yükseltmeye çalıştık. Bu kapsamda Mustafa Kemal Mahallesi’nde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla ek hizmet binası açtık. Ek hizmet binasında nikâh salonu, etüt merkezi, belediye hizmet birimi ve “Sosyal Market” yer alıyor. Sarı Masa Çözüm Merkezi’ni kurduk. Merkez, dijital çağın ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 28 temizlik aracı aldık, taşeron şirketle yürütülen hizmetleri kendi araçlarımızla sunmaya başladık, tasarruf ettik.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumun farklı kesimlerine ulaşacak birçok sosyal yardım projesini hayata geçirdik. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için ücretsiz özel kurslar ve yarı zamanlı üç yeni kreş açtık. Kızılçullu Eğitim Enstitüsü ruhuyla Buca Bilim Sanat Merkezi’ni kurduk. Merkez, ulusal/uluslararası yarışmalarda birçok öğrencinin ödül almasını sağladı, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sundu. Sosyal yardımlarımızı çeşitlendirdik, asker aileleri ve yeni doğan bebekler için dayanışma projesini hayata geçirdik. Pandemide vatandaşlara destek olduk, sanatçıları desteklemek için özel çalışmalar yürüttük. “Engelli Tamir İstasyonu” kurduk, Türkiye’de bir ilke imza attık. Kadın sığınma evi ve öğrenci yurdu yapımına başladık.  

Kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalar başlattık. Üreticinin desteklenmesi, gençlerin tarıma yönelmesi, işsizliğin azalması ve tarım arazilerinin değerlendirilmesi için salep, lavanta gibi katma değeri yüksek ürünlerin üretimini teşvik ettik, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için hasıl üretim tesisi kurduk. Sebze ve ağaç fidanı dağıttık, üreticiyi motive ettik, balkon tarımı projelerini başarıyla hayata geçirdik. İklim ve Ar-Ge Müdürlüğü kurduk, sürdürülebilirlik çalışmalarımızda uluslararası başarılara imza attık. Yatırım projelerimizi geliştirdik. Öz kaynaklarımızla asfalt plent tesisi yapımına başladık.

Vali Kutlu Aktaş Parkı’nda taziye evi inşa ettik. Trafik sorununu çözmek için çalışmalar yaptık. Buca Cezaevi’nin üst kısmından geçecek, Menderes Caddesi’nin trafik yükünü azaltacak çalışmalar için örnek bir diplomasi yürüterek tüm kurumlarla mutabakat sağladık. Otopark alanları oluşturduk.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
ERHAN KILIÇ:
Altyapı yatırımlarını tamamlamayı, hizmet kalitemizi yükseltmeyi, dijitalleşmede örnek bir belediye olmayı ve sosyal projelerde fark yaratmayı hedefliyoruz. Kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalarımız kapsamında üretim kapasitesini artırmayı ve üreticilere her konuda destek olmayı amaçlıyoruz. İlçemize yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmak, gençler için yeni mekânlar oluşturmak ve kültürel etkinlikleri artırmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor. “Engelli Merkezi” tamamlanmak üzere. Merkezin ilçemizde önemli bir eksiği giderecek. Kentsel planlama çalışmalarını da tamamlamak istiyoruz.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
ERHAN KILIÇ:
İlçemizin nüfusu doğrultusunda İller Bankası’ndan destek aldığımızı söylemek zor. Bürokratik süreçlerdeki yavaşlık hizmet kalitemizi etkiliyor.


Önerilen Haberler