"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Melek Mızrak Subaşı: “Vatandaşların isteklerini göz önünde tutacağız”

  • 30 Mayıs 2022
Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

2019 yerel seçimlerinden sonra üç yıldaki temel hizmetlerinizi beş başlıkta kısaca anlatır mısınız?
MELEK MIZRAK SUBAŞI:
Atatürk Parkı’nı düzenledik, kentimize modern bir park kazandırdık. Bilecik Belediye Çay Bahçesi’ni yeniledik (oyun alanları, açık hava tiyatrosu, kafeterya, lokanta, 400 kişi kapasiteli çay bahçesi). Atatürk Parkı’nın yeşil alanını %70 oranında artırdık, oturma alanlarını iki katına çıkardık. Parkı yerel yaban hayvanlarının heykelleriyle ve bilgilendirme levhalarıyla donattık.

Bilecik Kanalizasyon ve Altyapı Projesi’yle kentimizin 50 yıllık altyapısını hazırlıyoruz. Proje kapsamında 11 kilometrelik kolektör hattı çalışması da yapılacak. Projeyi 500 günde tamamlamayı hedefliyoruz. Projeyle kanalizasyon hattından çıkan günlük ortalama 7.000 metreküp pis suyun doğaya zarar vermesi önlenecek, kötü koku ve görüntü engellenecek. 10.500 metrekarelik tesisin tadilat ve bakım hizmetleri tamamlanacak.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyoruz (ev eşyası, kıyafet, oyuncak, kırtasiye, bebek bakım çantası, asker malzemesi, akülü sandalye, nakdi yardım, su indirimi). 2020 yılında Güzel Market’i hizmete sunduk.

Kültür-sanat etkinlikleri ve şenlikler (konserler, tiyatro oyunları, senfoni orkestraları, sokak partileri) düzenliyoruz, sanat dostu bir kent yaratmak için çalışıyoruz. Yaşayan Şehir Müzesi’nde birbirinden önemli ve anlamlı etkinliklere, konferanslara imza attık.

Her mahalleye bir kreş açıyoruz. İki yıl önce Türkan Saylan Çocuk Sosyal Tesisi’ni, 2021 yılında da Zübeyde Hanım Kreşi’ni hizmete sunduk. Çocukların eğitimine ve gelişimine katkıda bulunuyoruz. Yeni kreşler için çalışmalarımız devam ediyor.

Önümüzdeki iki yılda hedefleriniz nelerdir?
MELEK MIZRAK SUBAŞI:
Altyapı çalışmalarını tamamlayacağız. Çocuklar ve gençler için kültür-sanat etkinliklerini artıracağız. Dezavantajlı grupları sosyal hayata dahil etmek için belediyemizin Sosyal Hizmetler Birimi’yle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kadınları güçlendirmeye yönelik projeleri hayata geçireceğiz. Amacımız, Bilecik’i daha yaşanabilir bir kent yapmak. Bu doğrultuda vatandaşların isteklerini ve ihtiyaçlarını göz önünde tutacağız.

Üç yıllık hizmet döneminizde siyasi engellemelerle karşılaştınız mı?
MELEK MIZRAK SUBAŞI:
Siyasi engellemelerle karşılaşıyoruz. Bu engellemeler çalışmalarımıza engel olmayacak. Bahanelere sığınmayacağız, engelleri aşmak için çalışacağız.


Önerilen Haberler